Comunicat de premsa

L’EDAR de Sa Coma segueix millorant la qualitat de l’aigua

Amb l’objectiu de satisfer completament la demanda d’aigua regenerada per a reg i usos agrícoles s’ampliarà la instal·lació del tractament terciari

La Junta de Govern de Sant Llorenç des Cardassar va aprovar ahir l’obertura del termini per a presentar propostes per a realitzar l’ampliació del tractament terciari de la depuradora de sa Coma. Una necessitat per l’EDAR, ja que actualment no és possible satisfer completament les demandes d’aigua per a reg tant de les zones verdes dels nuclis costaners del terme municipal com per hotels i jardins privats i altres usos agrícoles.

Així, l’Ajuntament ha tret a concurs l’adjudicació d’aquesta funció que permetrà treure una aigua de més qualitat gràcies a la construcció d’un dipòsit molt més gran i més bombes d’impulsió dels grups de pressió.

L’obertura d’aquest procediment d’adjudicació romandrà obert 26 dies hàbils i comptarà amb un pressupost d’1.099.484,35 euros.

Instal·lació d’una planta de plaques fotovoltaiques

Així mateix, també cal destacar la instal·lació que es farà d’una planta solar fotovoltaica amb connexió a ret per autoconsum a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de sa Coma que es reforçarà així amb la finalitat de seguir impulsant el desenvolupament i promoció de l’ús d’energies netes i renovables.

En aquest cas, aquest projecte, ha rebut una subvenció de 80.000 euros per a la seva realització dins el marc de pacte de Batles i Batlesses per al Clima i l’Energia que té com a objectiu la promoció de plans d’acció per l’energia sostenible i la cura del medi ambient.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada