Gonellisme: particularisme i secessionisme lingüístics a les Illes Balears

Basada en el seu llibre homònim, Gonellisme: particularisme i secessionisme lingüístics a les Illes Balears, la conferència de l’escriptor Xavier Canyelles del pròxim Dilluns de l’Obra consistirà en un repàs de la història d’aquesta ideologia, inicialment contrària a un hipotètic centralisme lingüístic de Barcelona i que ha anat evolucionant cap a un secessionisme que considera la variant mallorquina o baleàrica com una llengua totalment independent de la que es parla a Catalunya i el País Valencià.

Segons en Xavier, “en general és la paraula català o llengua catalana la que porta la major part del conflicte lingüístic a Mallorca, ja que s’associa directament amb un territori, Catalunya, interpretant erròniament el nom tècnic general de la llengua com una annexió territorial i política forçada”.

En Xavier Canyelles és il·lustrador de professió, entomòleg i actor. Ha publicat “Insectes de les Illes Balears” (2003) i, juntament amb En Xavier Mas, “Peixos de les Illes Balears” (2000). Les seves il·lustracions apareixen en diverses publicacions de caràcter divulgatiu. És col·laborador habitual d’IB3 Ràdio. Gonellisme: particularisme i secessionisme lingüístics a les Illes Balears és la seva primera obra de divulgació sociolingüística.

La conferència tendrà lloc al bar Xarop de Manacor (plaça de Ramon Llull, 18), dia 3 de juny, a les 20.00 h de l’horabaixa.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.