Pregó de Festes de Son Servera 2019 a càrrec de l’Associació «Son Servera Solidari»

Les Festes de Sant Joan de Son Servera començaren el divendres dia 21 de juny, enguany ‘Son Servera Solidari’ van ser els encarregats de donar l’inici oficial a les festes.
Son Servera Solidari, segons la batlessa Natàlia Troya han estat elegits pregoners d’enguany per a la bona feina que han duit a terme durant 10 anys. La presidenta de l’associació Bel Nebot, va ser la pregonera acompanyada dels components de l’associació: el rector de Son Servera Mossèn Jaume Mercant, Maria Esteva, Magdalena Brunet, Manoli Gómez, Gabriel Servera, Cati Riera, Gabriel Perelló, Antoni Servera, Catalina Vives, Margalida Vaquer, i Maria Brunet, na Maria va ser l’encarregada de recitar la glossa que també us oferim a continuació. El rector Mossèn Jaume Mercant felicità als components de Son Servera Solidari, i va agrair la tasca que duen a terme a favor dels necessitats.

Pregó Festes de Sant Joan de Son Servera 2019
Siau benvinguts tots els presents i gràcies per la vostra assistència.
Son Servera Solidari, vol agrair a l’ajuntament haver pensat amb l’associació per fer el pregó de festes, que serà curtet i alegret.
És molt difícil que se reconegui públicament la labor altruista duita a terme per qualsevol persona o associació, però al final tot arriba i creim que després de 12 anys, hem demostrat bé que “ gota a gota s’omple sa bota” i euro a euro i molta constància, se poden aconseguir moltes coses.
Quant ens varen proposar fer el pregó, varem estar molt contents però la primera reacció va ser, i que ho sabrem fer? i De què hem de xerrar? Després de pensar i pensar, i xerrar entre noltros, la resposta va ser: direm el que ens surti del cor.
Quan arriben aquestes festes, tots les recordem com les hem viscudes, jo personalment vos vull dir que des de fa 67 anys, les he viscudes del color del dolor, per que tal dia com avui moria mumare, i això sempre ha estat present dins jo, però avui gràcies a vosaltres i a Son Servera Solidari, ha canviat el color del dolor, amb el de la solidaritat, i això m’omple d’alegria, sempre que Son Servera Solidari està present.
Per que Son Servera Solidari som tots, els que fan feina darrera, davant, els que compren, els que demanen ajuda i els que la reben, només podem dir gràcies.
Ara vos contaré com va néixer Son Servera Solidari.
Sempre havia tengut la curolla de descobrir d’aprop altres maneres de viure, i sobre tot de sabre com viven les persones que donen els millors anys de la seva vida per dedicar-se als més necessitats.
Quan vaig poder, vaig complir lo que volia fer i vaig anar-me’n 3 mesos a Hondures, i la veritat, que lo que vaig trobar allà va ser impactant. Conviure en tanta pobresa, te canvia la vida, mires amb un altres ulls, escoltes d’altre manera, amb una paraula, te canvia el cor.
Aquests 3 mesos varen ser suficients per canviar el xip, per que quan vaig veure que allà amb quatre fustes i dos cartrons construïen una xabola, o que els nins jugaven a futbol amb una llimona i eren ben feliços, vaig pensar que aquí donàvem massa importància a lo material.
Quan vaig tornar a Son Servera vaig pensar: he de fer alguna cosa, però que puc fer?.
Don Pedro en pau descansi me va donar llum, i me va ajudar a posar en marxa el començament de lo que seria Son Servera Solidari.
Amb altres persones posarem fil a l’agulla i començarem a donar una ma als més necessitats, sempre dins les nostres possibilitats. Però havíem de trobar una manera de poder tenir la part econòmica un poc coberta i no dependre només de les donacions, la gente ens duia roba i diversos objectes… don Pedro ens va deixar el saló parroquial per poder posar el que la gent ens duia, i així varem començar a fer mercadets, participar a fires, no només del poble, també fora poble, al final de l’any havíem fet uns 70 mercats .
En don Jaume, hem seguit igual poguent utilitzar el saló parroquial per poder tenir la tenda solidaria, i participam tots els divendres en el mercat setmanal del poble, així com a la fira i fironets que se fan cada any al nostro poble, i així podem col·laborar amb Càritas, Aproscom, Manos Unides, Esclerosis Múltiple etc.
Des de fa 10 anys, en el mes d’agost, feim un sopar a l’Església Nova, enguany serà dia 14, vos hi esperem, on el que se aconsegueix en aquests sopars, va destinat a algun projecte de Amèrica del sud, o Àfrica, aquests projectes les solem triar dels que ens presenten a Mallorca Missionera, associació del bisbat en la que feim feina.
També estam aprop dels que ens necessiten al poble sempre junts amb l’Església i Serveis Social, cobrint en lo possible les necessitats més urgents.
En aquests 10 anys, hem de dir que hem fet una mitja de 22 a 24 mil euros anuals, que repartim tots, entre les necessitats del poble, les associacions anomenades abans i els projectes de Mallorca Missionera.
I tot això ho podem fer gràcies a tots voltros, i entre tots aconseguirem un poble model entre molts.
A vegades sentim que diuen: vos prenen el pel, s’aprofiten de voltros, bé, I si fos un conegut nostro el que necessita ajuda? No ens agradaria que l’ajudessin? Qui som noltros per jutjar ningú?
Gràcies a totes ses persones que estan disposades a afrontar el repte d’ajudar als necessitats, en el fons tots donam lo que el nostro cor ens diu.
I ara ja xerrarem de festes que és el que tots esperem.
Organitzar les festes d’un poble és una feina un poc complicada, ja que es molt mal de fer el gust de tothom. Però amb aquest ventall de propostes que tenim cada any, la gent les podrà disfrutar.
Les festes solen ser moments de reunió per celebrar alguns aconteixements, ja siguin religiosos o civils, son moments de bauxa, alegria, germanor, moments per juntar-mos ja sia amb la família, els veïnats o amb els amics, lo important es estar junts i disfrutar de la companyia.
Ja sabem que cada un tenim una manera de viure ses festes, igual que cada un viu d’una manera la solidaritat. Intentem aquestes festes ser un poc més solidaris amb els que ho necessiten.
Així que, aquests dies sortiguem al carrer a fer poble, i disfrutem dels actes tots junts, per celebrar les festes en honor del nostro patró Sant Joan.
Volem dedicar aquest pregó a tots els que ajuden i han ajudat a Son Servera Solidari, en especial a na Margarita Sánchez, col·laboradora nostra que fa uns mesos ens va deixar. Va per tu Margarita.
VISCA SON SERVERA I VISCA SANT JOAN!!


GLOSA
Ja engalanam la façana
Ja posam punt i partida
Ja ens ha arribat la setmana
On la vila alena vida

Ja es fa notar la presència
De teles i paperins
Que junts reflexen l’essència
Del poble i dels serverins

Ja se sent el pregó que enllaça
La serenor amb la gresca
Ja s’omple i vessa plaça
Amb un gran sopar a la fresca

Ja venen nits de parranda
La cursa o el tast de vins
D’escoltar a la nostra banda
I fer poble amb els veïns

Ja obrim les exposicions
Ja es sent el aquell gall que canta
Ja es nota com el cor aguanta
Un èxtasis d’emocions

Ja es festa! I just vos deman
Gaudiu amb seny i mollera
Digau: Visca Sant Joan
I que VISCA SON SERVERA!!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada