Sant Llorenç des Cardassar, un municipi cardioprotegit

El municipi de Sant Llorenç des Cardassar s’ha convertit en un municipi cardioprotegit gràcies a diverses gestions dutes a terme des de l’Ajuntament.

En primer lloc, s’han ofert nombroses formacions en el camp dels primers auxilis, en les reanimacions cardiopulmonars i en la utilització de desfibril·ladors semiautomàtics. L’oferta formativa ha estat per a tot el personal de l’Ajuntament, abastant tots els departaments: SAC, Brigada, Policia, Serveis Socials, Cultura, etc.

A més, tot el personal ha obtingut un títol homologat, necessari per a poder instal·lar els desfibril·ladors.

Les formacions han anat a càrrec de dues empreses diferents: B-safe (desfibril·ladors) i Mayber (maletins de realimació Oxidoc).

En segon lloc, s’han col·locat 15 desfibril·ladors semiautomàtics i 17 maletins de reanimació i primers auxilis. Aquest material s’ha repartit per les dependències municipals, per la qual cosa actualment els següents espais compten amb un desfibril·lador i un maletí:

 • Sant Llorenç des Cardassar:
  • Camp de futbol
  • Piscina Municipal
  • Poliesportiu Marga Fullana
  • Espai 36
 • Son Carrió
  • Poliesportiu
  • Cala Millor
  • Camp de futbol
  • Auditòrium sa Màniga
 • Sa Coma
  • Poliesportiu Punta de n’Amer a sa Coma
  • Policia Local

En tercer lloc, aquestes formacions encara perduraran uns mesos, a fi que tot el personal estigui format en aquest àmbit. A més, es té previst oferir aquesta formació al personal de les escoletes municipals, del Centre Jove i dels centres esportius.

Sens dubte, aquesta iniciativa servirà perquè el nostre municipi compti amb espais segurs i dotats d’equips i personal necessari per assistir a qualsevol persona amb una aturada cardíaca i des dels quals es donin avís als serveis de socors.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada