A l’entorn de la lectura d’una fotografía

Adesiara resulta encertat fer determinades anàlisis comparatives per clarificar l’encert o desencert dels camins que es transiten.
Hi pensava l’altre dia contemplant un d’aquells caramulls, abans habituals aquí, de contenidors, brutor i objectes inservibles d’una altra localitat. Per a nosaltres aquests caramulls de brutor provocats per l’incivisme i d’ençà de la recollida selectiva porta a porta ja són llunyà record.
Un encert que s’ha de saber reconèixer i valorar.

Però l’incivisme no és malaltia curada ni epidèmia erradicada. Resulta, idò, del tot necessari que l’Ajuntament ens recordi, adesiara, les ordenances que regulen la neteja del que podríem anomenar be comú. Pot afectar al manteniment de solars no edificats, però també a camins, carrers i fins i tot a fora vila.
I és necessari perquè cada dos per tres sorgeixen proves d’incivisme i de desconsideració vers els drets del altres. Tan a l’hora de deixar restes diversos en el carrer, en una fica de fora vila o en els solars buits (que sempre es sol fer d’amagat) com a l’hora d’estacionar (ben cara alta) el cotxe en indrets inadequats.
Però, en aquest necessari recordatori i des del reconeixement a la encertada feina realitzada, no sé si la imatge que l’acompanya ajuda a clarificar la situació; si és la més escaient.

En el cas de la fotografia que es presenta, la “zona bruta” és privada o de pública?. La capsa de connexions d’Endesa, la tirada de les parets…semblen indicar que la propietat privada comença a la paret. Si fos així, a qui correspondria la neteja?.
En cas de que fos privada, i suposant que hi hagi un abocament il·legal, qui n’hauria d’assumir el cost, el propietari o l’infractor? ¿no hi ha una norma que assenyala que la gestió correspon al posseïdor inicial o al gestor dels residus?.
D’altra banda a qui correspon indagar sobre la identitat dels autèntics responsables d’una infracció?. No és aquesta una tasca encomanada a les administracions públiques?.

Governar també deu ser dirigir i administrar amb autoritat els afers d’una col·lectivitat; assumir responsabilitats i actuar.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada