Condemnats a passar per l’arc

El cas de na Paula Rotger, la treballadora de l’aeroport lingüísticament menyspreada per la “guardia civil” i posteriorment expedientada per AENA, haurà servit per fer visible, a tots els que encara no havien, o no havien volgut obrir els ulls, la forma en que des de sempre se’ns tracta als qui vivim a les colònies. Sempre serem sospitosos a davant els ulls del sistema corrupte espanyol, sempre estarem obligats a passar per l’arc, com a metàfora, mentre ells es passegen amb tota impunitat per ca nostra i exploten el nostre territori fins a l’ofegament total emportant-se’n tots els guanys (el cent per cent de les taxes aeroportuàries ens les roba Madrid) i condemnant a la gent que viu aquí a patir-ne les conseqüències.

Sempre tendrem l’obligació d’anar a rebre els borbons o qualsevol altre representant de la noblesa corrupta espanyola, si ens hi negam serem també passats per l’arc per a que entre els diferents estaments madrilenys col·locats a casa nostra s’inventin una denuncia i entre ells i la premsa escombraria omnipresent a l’estat generin proves i informes falsos, com hem pogut veure durant els darrers anys, proves que fins i tot els partits autoanomentats regionalistes o fins i tot federalistes es creuran i faran miserablement seves per por a no rebre. Una por que ha portat a aquests partits a abandonar la simbologia propia per quedar bé amb l’opressor, per fer una altra metàfora, si els integrants d’aquests partits tenguessin la pell d’un altre color, se la pintarien del mateix que l’opressor, el que ara s’anomena eixamplar la base és tan sols la por a no ser multat, perseguit o fins i tot empresonat per defensar els drets pels que tanta i tanta gent va haver de lluitar.

Avui l’assetjada és na Paula, però l’any passat va ser en Valtònyc, l’altre ho varen ser els professors i mestres, l’altre Unio Mallorquina (i tota la gent que en formava part), l’altre els qui defensaren el territori denunciant la piscina il·legal d’en Pedro J. Ramírez com a fet simbòlic de l’ofegament i ocupament territorial… i així agressió rere agressió conformant un llistat interminable de repressió.

Els braços executors a les ordres del sistema rebran premis ja sigui en forma d’ascensos, medalles i sobresous o bé en forma de ressó mediàtic fins i tot a emisores televisives pretesament d’esquerres, com han rebut personatges tan poc interessants periodísticament com Marhuenda o Inda.

Mentre nosaltres patim aquest setge, silenciat per nosaltres mateixos -“no et fiquis en política” ens diuen- i renegam, cercam qualque tara i posam en dubte els agredits en lloc de defensar-los, l’estat, amic íntim de l’IBEX 35, es frega les mans i accentua la seva inquisició colonial “legal”, apropiant-se fins i tot de les concessions de les escoletes municipals, no es cap secret que les empreses del representant oficiós de l’IBEX, Florentino Pérez, està imposant-se a la major part d’aquests concursos, però no ho digueu alt que encara rebreu i sereu mal vists. Pels illencs és igual qui governi, l’IBEX, com la banca, sempre guanya. No volen que els illencs tenguem el més mínim bri de poder.

Tan sols serem respectats si donam la cara pels qui ens han protegit en qualque moment. Cal oblidar-se’n de negociar o de demanar clemència a qui ens vol aniquilar, qui té el poder absolut mai negociarà ni mai cumplirà les promeses (mirau el vídeo), governi qui governi. Hem tenir-ho clar, ells fan sonar els arcs de seguretat quan volen, perquè els arcs (que no són de dretes ni d’esquerres) són seus, pagats amb els nostres doblers, la nostra terra, la nostra suor i el nostre patiment, però ben seus.

4 comentaris a “Condemnats a passar per l’arc

 1. Bones tardes,
  Estas mesclant tots es temes com si es tractessin d’un sol. No pots mesclar el tema de seguretat, amb els parlants de catala, amb quí cobra les taxes aeroportuares com tantes altres coses que estas nombrant (que les deix a una banda perque sino no aturaré)

  Primer i el que hem de tenir molt clar tots es que si volem accedir a un accés restringit com es l’aeroport hem de passar per l’arc com tu be dius. Això en el cas de l’aeroport s’encarrega la Guardia Civil i segons els casos, seguretat privada. S’ha de tenir en compte que aquestes persones han de ser responsables amb el seu lloc de feina i amb les directrius rebudes sels seus superiors i de les lleis dels nostres polítics. Per tant, si vols entrar a dins de l’aeroport com si t’atura la Guardia Civil com tambe la Policia Nacional o posem tambe la Local del nostre municipi, dins de les seves competencies i directrius han de fer la seva feina, i si hi ha alguna cosa que no esta en condicions han d’actuar en consecuencia. Davant tot això, si hi ha alguna cosa mal feta per part del traballador sempre es pot recorrer i utilitzar les vies legals per interposar els recursos oportuns per reivindicar el que tu consideres que era el teu dret i no l’has obtengut.
  Jo desconec el que va passar en el cas de na Paula Rotger aixi que no discutiré el que va passar, lo únic que sé es la versió d’ella a travers dels mitjans de comunicació, i per tant, nomes amb això, no tenc les suficients dades per qüestionar el que va passar ni si s’hi han obviat dades o coses.

  A més, cada persona te tota la llibertat que mai pot sobrepassar als drets de les altres persones. Per tant si vosté no vol anar a rebre els reis o el president del gover o qualsevol altre persona, te la llibertat per decidir si anar o no anar, crec que se pot opinar de tots aquets temes sense atacar, ja que…. t’has queixat alguna vegada quan els reis d’espanya vengueren a visitar el nostre poble i estar present a la misa en motiu de la torrentada? Jo no me consider monarquic, pero si que sense treurerne cap benefici propi vaig veure amb bons ulls que viatgessin al poble per coneixer de primera ma el que havia passat i expressar la seva preocupació.

  Del tema Valtònyc ja t’he contestat amb la primera pregunta, que la llibertat de qualsevol te els limits on acaben els drets dels altres. El simple fet de dir o animar a posar una bomba a la guardia civil o al pp, per jo ja ha perdut tots els meus respectes, al igual que si diu de posar la bomba a Esquerra Unida o UM, per jo el partit que digui m’es indiferent.

  Amb una cosa si que estic d’acord amb el que dius, els premis i reconeixaments ja estan acordats a quins personatges els hi han de donar, i mai solen ser gent que serveix o que ajuda al poble, encara que jo no faig distincions entre partits com he dit, els grossos es reparteixen els premis així com es convé a ells.

  Per finalitzar crec que els illencs feim el mateix error des de que vam votar el primer pic des de la democracia, que no tenim cap partit propi que nomes miri per les nostres illes, i quan aquets partits sorgeixen, no es un de fort, son dos o mes que representen a un petit sector de dretes o d’esquerres, crec que es hora de deixar de banda si MES o PI (ja que son els principals de les illes) i fer un partit de centre que entre els dos aconseguesquin acaparar tots els volts que estiguien entre el PP i PSOE… Pero, això es bastant dificil degut a l’avaricia del polític, que només cerca seients i seients a les diputacions com si es tractessin de llocs de feina, i per ser politic, no t’heuries d’oferir a ser-ho, t’heurien de cercar per ser el millor o el que més convens

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +3 (de 3 vots)
  • Veig que tampoc no diferim pas tant com podria semblar en un principi.
   Estic absolutament d’acord amb el que has dit al primer paràgraf, però de moment la guàrdia civil s’ha negat a lliurar el vídeo a on s’hi mostren els fets. No és que ho mescli tot, és que la injusticia que patim és transversal i ens afecta, per posar un exemple, des de tenir un transport públic tercermundista, passant per hospitals i carreteres saturades, barracons escolars a balquena que no fan més que augmentar… i així amb tot. Totalment d’acord en donar una mà als serveis de seguretat, sobretot als més propers, la Policia Local.

   En cap moment em vaig queixar de que venguessin els Borbons a Sant Llorenç, soc republicà i continuaré sent-ho tota la vida per bé o per mal que em puguin semblar les seves actuacions. Els nostres representants han de ser escollits, ningú té dret a ser cap d’estat i de les forces armades pel simple de ser fill d’un o altre, molt manco encara quan formen part de “l’herència” d’un dictador.

   Pel que fa a en Valtonyc tornam a estar allà mateix. En Jiménez Losantos (locutor de ràdio) va dir que els espanyols haurien de posar bombes als bars alemanys de les Illes Balears, l’escriptor Pérez-Reverte que ell hauria tallat els cap a tots els catalans i així un llarg etcètera. Cap d’ells no ha sigut ni jutjat per les seves paraules, mentrestant en Valtonyc s’ha hagut d’exiliar.

   Ni MES ni el PI em representen políticament, tot i que puc coincidir parcialment amb el seu discurs. Però un candidat s’ha de merèixer el suport i haver demostrat haver fet feina per la causa que representa, no es pot anomenar d’un dia per l’altre, és un procés que comporta un temps. I no, no crec que tots els polítics siguin iguals, això és el que ens volen fer creure.

   Gràcies pel comentari, des del respecte, el debat d’idees sempre és enriquidor.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Puntuació: +1 (de 5 vots)
   • Com be comentes al article, Madrid fa i desfà el que vol, pero no per aixo hem de donar tota la culpa a madrid. El que me dius de tenir un transport públuc tercermundista, els hospitals, les carreteres saturades i els barracons de les escoles, de fet, tot el que has comentat es competencia de la comunitat autònoma, i estic d’acord amb tu de que molts d’aquets serveis podrien estar millor, pero si en hem de queixar ens hem de queixar a qui toca. Sobre tots aquets temes es la CAIB, sobre la seguretat aerea, el Govern espanyol, i si fos sobre un servei que ofereix el municipi, a l’ajuntament. Es per aixo que et dic que esteim mesclant coses que no tenen res a veure, ja que no depén dels mateixos organismes.

    Respecte a les faltes de respecte de altres personatges també heurien de ser valorades i castigades, sigui la persona que sigui que ho faci. El que no pot ser es que hi hagui persones dient que es pot posar una bomba quan no fa molt, concretament 10 anys, hi va haver atacs terroristes amb bombes a dins de les nostres illes.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: 0 (de 2 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada