Gran concert de festes “Rumb a Menorca” de Miquel Mariano acompanyat de la banda llorencina

El ritme i la marxa de la banda de música llorencina del Centre Musical a Contratemps, baix la batuta de Pere Siquier, posà «Rumb a Menorca» acompanyant al cantautor Miquel Mariano i al seu pianista Ricard Ramisa al concert de les Festes de Sant Llorenç 2019, celebrat a la plaça de l’Ajuntament de Sant Llorenç.

Nombrosos llorencins i gent d’altres pobles no es volgueren perdre l’actuació del cantautor menorquí. Després de deu anys de no cantar en directe, Miquel Mariano, actuà amb professionalitat, humilitat, i un compromís amb la llengua i la cultura admirables, oferint un concert espectacular. El va acompanyar al piano el seu inseparable amic, Ricard Ramisa, músic, compositor, pianista, i director de l’Escola Municipal de Música de Maó, Ramisa, és l’autor de la música de la majoria de temes d’en Miquel al llarg de la seva carrera.
Pel que fa a l’acompanyament de la banda de música llorencina, brutal…un estil que normalment no és fa a la banda i estigueren a una gran altura! I no em referesc al cadafal, el millor de la banda, l’actitud de tots els components i la il·lusió per fer bona música, es pot donar ben per satisfet el director Pere Siquier, tots els músics estigueren a l’altura demostrant que tenim a Sant Llorenç una bona banda, que ha anant evolucionat i triomfant amb nous registres.
Al concert es pogueren escoltar dotze temes, entre els que cal destacar èxits tant popular com, Aerolínies Menorquines, Rumb a Menorca, que donà nom al concert, Gelosia, Verigut, etc., a més d’un tema mallorquí, la Balada d’en Jordi Roca de Guillem d’Efak. Durant el concert en Miquel anava introduint el temes i contant anècdotes de les seves cançons «Gelosia» del seu segon disc, és una cançó escrita pel poeta Tòfol Mus, que ha aconseguit arrelar dins la societat menorquina i que ja forma part del cançoner popular. Molts de grups d’havaneres i cançó marinera la duen en el seu repertori. A petició del públic Miquel Mariano va repetir el tema Gelosia…que parla d’estimar i protegir la nostra terra, les nostres illes, el nostre entorn. El director Pere Siquier, va agrair l’esforç i treball de tots els músics i va felicitar a, Miquel Mariano, per la seva actuació i de manera especial va agrair l’ajuda del músic Ricard Ramisa i les classes didàctiques que va donar a la banda als dos assajos conjunts que tingueren per a preparar i enllestir el concert amb Miquel Mariano. A més va tenir unes paraules d’agraïment per la germana d’en Mariano, na Cati, que va fer possible el contactes per l’actuació al concert de festes d’en Miquel, i a més va tocar la trompeta amb la banda. També va tenir unes paraules d’agraïment per l’ajuda i col·laboració de l’ajuntament envers de la banda, no només al concert de festes, sinó al llarg l’any.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada