Missa en honor de Mare de Déu de l’Assumpta i processó marinera a s’Illot

El dijous 15 de d’agost, a les sis en punt de l’horabaixa, el rector Fra Pere Vallespir donava la benvinguda als nombrosos s’illoters i s’illoterres, i als nous regidors de l’ajuntament manacorí que assistien a la missa en honor de la Patrona de la Parròquia de s’Illot, la Mare de Déu de l’Assumpta. Enguany, canviant el costums, envers de reservar el primer banc a les autoritats, els va reservar un banc que adreçà a la paret de cara a les velles cristalleres, i a l’hora del sermó va explicar els motius del canvi: perquè les autoritats pugessin comprovar la urgent necessitat de arreglar-les i del perill que comporten.
Les misses de Fra Pere mai són previsibles, sempre sorprèn als feligresos amb els seus especials sermons, i pel que fa als agraïments, enguany va tenir el detall d’agrair i tenir un record per als silloters i silloteres que ajudaren a la construcció del temple de s’Illot, i de manera especial va demanar un aplaudiment per mestre Tofol Pastor «Pifol», present a la missa, que el proper 29 de febrer complirà els 100 anys, ja fou un dels que ajudaren amb les seves mans a traslladar els maresos per a la construcció de l’església. El públic va agrair el detall amb un fort aplaudiment que va emocionar a mestre «Pifol».
Seguidament, la banda de tambors i cornetes de la Salle de Manacor, va acompanyar a la Mare de Déu, pels carrers de s’Illot fins al moll i varen pujar a la barca per acompanyar també pel mar. Enguany nombrosos veïnats acompanyaren a la Verge a la processó i un grup de vuit portadors s’anaren canviant per dur-la en processó fins al moll, i després del passeig per la mar, la van tornar a l’església on es va cantar la Salve Regina a l’exterior del temple.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada