“Quina estrella més gran hi pot haver que una persona que no s’ha apuntat mai a una cursa, arribi a meta i complesqui el seu repte”

Ja ho va anunciar en Serafí, aquest dissabte es repeteix la cursa dels Malalts de Turmell. I qui millor que el president de l’associació, Joan Cus, per fer-nos saber les quatre coses més importants d’aquest esdeveniment a partir d’una entrevista que li hem fet. “Élite, élite!”

1. Tot a punt per a la cursa de l’any?
    Si, gràcies a l’experiència d’altres anys tot és més fàcil, encara que cada pic hi ha més cosetes a tenir en compte.
2. Quan vau començar amb aquesta iniciativa i com va sorgir la idea?
    La primera cursa la férem l’any 2009. Un bon grup de noltros anàvem a quasi bé totes les curses que es feien a Mallorca, i ens va fer il·lusió que la gent també vengués a córrer al nostre poble, i que gaudís d’una cursa diferent de totes les que es feien.
3. Quina és la dificultat logística més grossa de tanta organització? 
  Com te deia abans l’experiència ens facilita molt les coses, sempre feim el mateix circuit i tota la gent que ens ajuda ja té molt controlat totes les dificultats que podem tenir el dia en si. Tal vegada la dificultat més grossa és la paperassa, cada any es demanen més coses per poder organitzar-la i trobam que per l’esperit d’una cursa com la nostra, sense voler obtenir cap benefici econòmic, s’està complicant tot molt.
4. Quines institucions o persones vos donen un cop de mà? De quina manera?
  Bé, com a institució, l’ajuntament, que ens ajuda amb tot el tema de seguretat i control del trànsit, amb els servei de la brigada municipal per preparar el circuit, amb l’aportació de tot el material que ens fa falta per organitzar la cursa i la festa posterior i també amb la part econòmica, ja que organitzar un acte d’aquest tipus té un cost molt elevat i sense el suport de l’ajuntament seria inviable.
 El club ciclista també ens dona una mà pel control de la cursa, acompanyant els corredors per si hi ha qualque dificultat.
 També moltes d’empreses del poble, que d’una manera o altre col·laboren en la cursa, sobretot entregat regals que sortejam després de l’entrega de trofeus.
 I persones individuals, impossible anomenar-les totes, des de les que fan de voluntaris el dia de la cursa, tallant carrers o estant als avituallaments, les que ens ajuden a preparar el circuit, les que aporten qualque coseta pel refrec de després, el dj. que fa que tot la plaça sigui una gran festa, tots els malalts que a les 7 del matí ja són a la plaça per començar a preparar el circuit i no se’n van fins que tot està ben reitrat, i també ajuden totes les persones que venen a veure la cursa ja que sense elles no seria el mateix.
5. Quina és la màxima satisfacció de tot plegat?
 Que la cursa acabi sense cap incident, que els corredors passin gust i s’enduguin un bon record del nostre poble i l’any vinent vulguin tornar.
 I veure que cada any hi ha gent nova del poble que s’ha posat a córrer i pensar que potser és a causa de la nostra feina.
6. Quin número de participants esperau?
   Uns 400 participants, és els que tenim aproximadament cada any i creim que logísticament és el numero ideal. Si fóssim molt més ja ens hauríem de plantejar fer un canvi de lloc de sortida/meta, i trobam que aquest que tenim és l’ideal, ja que dona molt d’ambient al poble.
7. Tenim algun corredor o corredora “estrella” que ja hagi assegurat la seva presència?
  Tot són estrelles per noltros, aquest és l’esperit del nostre club, quina estrella més gran hi pot haver que una persona que no s’ha apuntat mai a una cursa, i que potser fins fa un parell de mesos no havia corregut mai, arribi a meta i complesqui el seu repte.
8. Tenc entès que la torrentada ha provocat un petit canvi en la ruta. Ens l’expliques?
   Sí, un petit canvi, però pràcticament els corredors no ho notaran. Amb la reconstrucció del torrent s’ha eliminat el pont de sa Tafona, per la qual cosa hem d’agafar un camí paral·lel al que fèiem abans per poder enllaçar una altra vegada amb el circuit antic. La distància és la mateixa i el tram que hem canviat és molt curt.
9. La cursa més propera geogràficament és la de les paparres. Com duis les comparacions?
   No feim comparacions de cap casta, ells organitzen una cursa i noltros també, ells tenen els seus objectius i noltros els nostros. Noltros participam en la seva cursa i ells en la nostra. Cap problema, som dos clubs amics que no tenim cap impediment en ajudar-nos.
 10. Creieu que hi ha alguna cosa encara a millorar en la cursa? 
   Sí, sempre hi ha coses que es poden millorar. Després de cada cursa ens reunim i apuntam tot el que hem vist o ens han dit que es pot millorar, i intentam fer-ho l’any següent.
11. Vols afegir res més?
     Res, simplement que esteim molt agraïts a tota la gent que ens ajuda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.