La torrentada de 1989. Trenta anys

Tal dia com avui, el dia de Sant Francesc de l’any 1989, el poble de Sant Llorenç patí una greu inundació provocada pel desbordament del torrent.

La revista Flor de Card dedicà els números 153 i 154 a analitzar les causes i a demanar solucions.

Llegint amb atenció aquests exemplars criden molt l’atenció les similituds existents entre molts d’episodis viscuts l’any 1989 i els registrats l’any 2018 i, també, en les reaccions produïdes després d’aquell episodi i el viscut l’any passat. Un fet, succeït el 2018, destaca i s’allunya  de la comparativa entre els dos fets: la solidaritat que rebé el poble per part dels conciutadans després de la tragèdia del mes d’octubre.

Estam a un mes del primer aniversari de la torrentada més brutal que hagi patit el terme de Sant Llorenç. Seria bo, després de recordar les víctimes i donar gràcies a les persones voluntàries, fer un balanç de com estan les coses per saber com encarar el futur.

Si vos ve de gust, podeu rellegir els números 153 i 154 de Flor de Card.

Flor_card_1989_mes09_n0153

Flor_card_1989_mes10_n0154

Un comentari a “La torrentada de 1989. Trenta anys

  1. Que se na fet de ses preses que avian de fer per saturar tsunamis I fangs si España vol ayudar es una bona ocasió ja que tenían els terreny perque si domes a de movilizar funcionaris per perder tens I dobles per dir que no tenim ayuda
    VIVA ESPAÑJA I LA MADRE QUE LA PARIO

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: +1 (de 3 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada