Presentada a Manacor la tercera edició del festival de narració “EMPARAULAR” 2019

Dimarts, 24 de setembre, es va presentar la tercera edició del festival de narració oral de Manacor“EMPARAULAR” 2019, que omplirà la ciutat d’espectacles.
L’edició d’enguany posa l’accent en la lliure expressió i la capacitat de resistència de la paraula davant les “amenaces” a què es veu sotmès l’acte comunicatiu als mass media i a les xarxes socials i, també, en la capacitat educadora de la paraula. “emParaular”, un festival únic en la seva modalitat a Mallorca, inclou dotze propostes artístiques basades en la narració, la tradició oral i la cançó. Així, del 3 al 6 d’octubre la ciutat s’omplirà de paraules mitjançant una conferència, contacontes, cançons, històries i narracions. Totes les activitats programades són gratuïtes i es duran a terme en espais públics.
El festival començarà el dijous 3 d’octubre a les 20 h, amb la conferència de Daniel Gàmper, professor de filosofia política i Premi Anagrama d’Assaig 2019, sobre “La possibilitat de parlar lliurement”, que es durà a terme a la Institució Alcover. L’endemà, a les 21 h, es podrà gaudir del concert Crisàlide, de Donallop, davant l’església del convent de Sant Vicent Ferrer.
Dissabte 5 serà el dia fort. Començarà les 10 h amb el 1r torneig emParaular de Scrabble, al claustre de Sant Vicenç Ferrer, i seguirà a les 12 h amb la contacontes Margalida Amengual, a la plaça de la Rectoria, que contarà “Na Rínxols d’or” i “La caseta de xocolata”. La jornada continuarà a les 18 h, amb “Refugiats: històries a tres bandes”, tres històries que s’explicaran a tres espais culturals diferents de Manacor, el lloc de trobada serà la plaça de sa Bassa. Finalment, a les 21 h, es podrà gaudir de “Paraules Valentes”, un conjunt de narracions a la zona del centre de Manacor, el lloc de trobada serà la plaça del Rector Rubí.
El festival tancarà les portes el diumenge 6 d’octubre a les 19 h, al convent de Sant Vicenç Ferrer, amb “Educant” una proposta escènica de Toni Gomila (actor), Sergi Sellés (piano) i la Coral CAP&CODA d’Alaró, sota la direcció d’Antònia Coll.
El regidor de Cultura, Mateu Marcé, s’ha volgut mostrar content davant “un festival que arrela a Manacor i que ens recorda la importància de la nostra tradició oral i de la paraula dita en veu alta”.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada