La presidenta del Consell Catalina Cladera visità Son Servera i Cala Millor i es va reunir amb els polítics i sector hoteler

El passat dilluns la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, es va desplaçar a Son Servera, on va mantenir una reunió de feina amb la batlessa, Natàlia Troya, i altres membres de l’equip de govern i la corporació municipal. A la trobada, la batlessa va traslladar a la Presidenta els projectes prioritaris per al municipi, com són la gestió de residus, medi ambient i infraestructures viàries. La preocupació per les conseqüències de la fallida del touroperador Thomas Cook als municipis de Son Servera i Sant Llorenç va motivar també una trobada a Cala Millor entre la presidenta Cladera i el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, que es reuniren amb la batlessa de Son Servera, Natàlia Troya, el batle de Sant Llorenç, Mateu Puigrós, membres del Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç, un ens que està integrat pels ajuntaments i empresaris turístics dels dos municipis. A la reunió assistiren els regidors de turisme dels dos municipis Marga Vives, i Nicolau Bordal, i una vintena de representants i empresaris turístics, entre ells representants d’Hipotels, una de les empreses hoteleres més afectades per la fallida.
Mentre esperavem l’arribada de la presidenta i comitiva varem parlar amb el director gerent de l’Associació Hotelera Badia de Cala Millor, José Marcial Rodriguez, per a saber com havia afectat realment al sector, el qual ens va dir: “ a la nostra zona ha afectat a un 40% dels hotels associats, però realment ha afectat a tots, no tenc les dades exactes però hi ha un 37% als que ha afectat molt greument, ja que han hagut de tancar entre tres i quatre setmanes abans que una temporada normal. Tenim 170 establiments i 38.000 places hoteleres, l’afectació per la fallida de Thomas Cook, en general pot estar entre un 25%. És una visita que ens han proposat i nosaltres aprofitarem l’ocasió per exposar la total preocupació del sector per les conseqüències de la fallida del turoperador”
A la reunió la presidenta Cladera va avançà la posada en marxa un pla de xoc de promoció turística, liderat pel Consell de Mallorca, institució competent en promoció turística que es presentà el mateix dilluns horabixa al Consell Assessor de la Fundació Mallorca Turisme.
Acabada la reunió la presidenta va informar que: “ Els empresaris han acollit bé la visita, perquè estan preocupats, com nosaltres, per això hem actuat de forma conjunta totes les administracions, tant estatal com autonòmica i insular. Volem que sàpiguen que, com a institució insular en representació dels municipis, estam al seu costat, per canalitzar les seves peticions, preocupacions i per informar-los, com hem fet, de les nostres actuacions en matèria de promoció».
A la pregunta, de si havia estat a petició dels batles la visita, la presidenta respongué. “ Bé realment els dos batles ens havien expressat la preocupació que tenien aquí des del Consell de Mallorca feim visites als municipis i varem decidir venir a Son Servera i aquí a Cala Millor, el més aviat possible per reunir-m’hos amb el sector que esta afectat i preocupat i noltros també. Realment ha estat una visita consentida i coordinada entre el Consell i ajuntaments i avui volem que sapiguen que el Consell com institució que vetla pels municipis de Mallorca, també hi som i volem canalitzar les peticions i la preocupació del sector i programar les nostres actuacions”.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada