El compositor Josep Prohens i el pianista Andreu Riera viatgen a Nova York per impartir una Master Class i un concert de piano amb obres de Prohens

El proper 12 de novembre, l’Institut Ramon Llull co-organitza, juntament amb The Barry S. Brook Center for Music Research and Documentation de la City University of New York (CUNY), al Martin Segal Theater del Graduate Center de la CUNY, una Master Class i un concert de música del compositor felanitxer Josep Prohens, a càrrec del pianista manacorí Andreu Riera. The Barry S. Brook Center for Music Research and Documentation, fou fundada l’any 1989 per el reconegut musicòleg Barry S. Brook, i The Brook Center és una institució educativa associada amb el programa d’estudis doctorals de música de la City Univeristy of New York (CUNY). Aquest centre té com a objectius promoure i proporcionar un marc per a àmplies activitats de recerca i documentació en música; oferir formació professional als estudiants, investigadors musicals, editors o iconògrafs; i servir de centre de recursos per a la mateixa universitat a la que està associada i a la mateixa ciutat de Nova York.
Enguany, The Foundation for Iberian Music ha convidat el compositor felanitxer Josep Prohens i el pianista manacorí Andreu Riera a fer la Master Class, dirigida principalment a estudiants de doctorat de música del Graduate Center (CUNY), i a oferir un concert de piano de música de Prohens interpretada per Riera , també, oberta al públic general. Totes dues activitats es duran a terme el dimarts 12 de novembre, de manera successiva.El programa del concert pretén donar a conèixer internacionalment als dos artistes balears mitjançant la interacció amb els estudiants i futurs acadèmics de la música balear. Per tal de donar una visió àmplia i un coneixement profund del compositor, el concert consisteix en un monogràfic de l’obra per a piano de Prohens on s’hi inclouran els següents temes: Petita Variació Cíclica, Sentiments Modals, Somnis, Sons per a un “Kyrie”, Freqüències, Ombres/La Llum, Petita Fantasia, i el nou treball Ficció. Un dels objectius principals és donar a conèixer la música balear en el marc internacional, en aquest cas l’americà i, també, que els mateixos músics balears descobreixin altres contextos culturals, intercanviïn experiències, contactes i estableixin relacions internacionals amb altres professionals del sector que els puguin ser útils per la seva carrera musical.
Prohens va ser el primer destinatari de la comissió de composició de la Fundació per a la música ibèrica el 2005, per a la qual va escriure Dreams / Somnis per a piano sol. Prohens compon des del 1978 i és l’autor d’Ensenyament de la música a Felanitx, sobre l’educació musical a la seva ciutat natal. Ha estat professor al Conservatori Professional de Música de Felanitx des del 1972 i ha exercit la professió de composició als conservatoris de les Illes Balears. També és president de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià de les Illes Balears.
Prohens i Riera ensenyen actualment al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears. Riera ha llançat recentment un àlbum d’obres de piano Prohens, Ficció, i també va aparèixer a l’àlbum Impressions del disc del 2017. Riera ha guanyat nombrosos premis de piano, entre els quals hi ha el de la infanta Cristina (Madrid), el Caja Postal de Madrid, el Concurs d’Alonso a la ciutat de València, Frederic Mompou (Barcelona), Jacinto Guerrero i el Concurs Mozart, el Salzburg Mozarteum. Ha actuat a Europa i Amèrica del Nord, fins i tot a Nova York, amb Perspectives Ensemble, i a més és membre honorari de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià de les Illes Balears.
Enhorabona a Josep Prohens i a Andreu Riera, sens dubte dos dignes representants de la música de les Balears.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada