Fotos de l’espectacular concert de la Banda de Música de Sant Llorenç “El món Dansa”

Si una cosa vaig poder comprovar el passat dissabte dia 2 de novembre, a l’auditori Sa Màniga, és que el programa de mà que anunciava el nou concert de la Banda de Música de Sant Llorenç des Cardassar: El món dansa! Preparau-vos per donar la volta al món a través de la música i la dansa!… va ser totalment cert.
El director Pere Siquier, per fer possible aquest viatge va comptar amb la fantàstica actuació dels components de la Banda de Música de Sant Llorenç, i l’agrupació folklòrica S’Estol des Gerricó, els ballarins de Pasodos, Catalina Sebastià i Víctor Uwagba.
El viatge va començar amb la tradicional i popular Jota mallorquina, amb arranjaments d’Enric Pastor, que van ballar S’Estol des Gerricó, la mítica agrupació fundada l’any 1964 a Felanitx, i que començaren fent ballades populars a plaça, fent prevaldre la participació i l’aprenantatge de tothom. Els actuals componentes van ser un dignes representats dels balls mallorquins, fent una una molt bona actuació.
La companyia Pasodos de dansa líder a Mallorca a l’actualitat, va ser fundada el 2001, per Laura Macias i Gavin De Paor. Pasodos Dance Company va debutar a Theater Space, Dublín, Irlanda, amb la producció completa THE TANGO SPELL. L’espectacle va tenir un èxit rotund i es va vendre al festival d’Edimburg el 2003. La companyia va ser convidada posteriorment al Earthquake International Dance Festival a Irlanda del Nord i va aparèixer al costat de companyies de fama mundial com American Ballet Theatre, Scottish Ballet, Zurich Ballet i Dance. Teatre d’Harlem. Va actuar per primera vegada a l’illa el 2004 i des d’aleshores han establert la seva base d’origen a Mallorca, i escola de dansa i recorrent tots els principals teatres tant locals com nacionals i internacionals.
Pel primer ball dels alumnes de Pasodos la banda va tocar: Por una cabeza, de Carlos Gardel, seguidament la parelleta més joveneta de l’escola va ballar John Williams Swings, de John Williams, conquistant el públic des del primer moment. Seguiren ritmes d’arreu del món, com el Cha-cha-cha de Roland Kemen, la Samba de Roland Kemen, Zorba, el grec de M. Theodarakis, i a continuació la Dansa Oriental a càrrec de Catalina Sebastià, i novament els alumnes de Pasodos ballaren el Vals número 2 de D. Shostacovix, i la darrera actuació, Africa: ceremony, songs and riutals de R.W. Smith, va ser la del ballerí, actor, músic i coreògraf de Lagos, Nigèria, Víctor Uwagba, que resideix a Mallorca des de fa anys i és professor de danses africanes.
Tots els components de la Banda de Música de Sant Llorenç treballaren de valent demostrant la seva evolució, en aquest concert la banda va comptar amb una nou component ja que va debutar, na Marta Galmés Perelló, que passa a formar part de la família dels saxos.
Va ser un concert únic i molt especial amb un ritme trepidant sense descans per a la banda, que en tot moment, va tocar de meravella acompanyant els ballarins sota l’atenta batuta del director Pere Siquier, que es va deixar portar pel ritme de la música, movent-se més del que té per costum animant als músics. Resumint, un fantàstic concert on músics i ballerins van permetre als nombrós públic assistent donar la volta al món, a través de la música i la dansa.

.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada