Espectacular concert entre Orient i Occident de Voicello, i Bel Canto Signers, al Teatre Xesc Forteza

El passat mes de juny, el duet Voicello va actuar amb el baríton Albert Lim i la pianista Lily Yeung, a la ciutat de Hong Kong al HK City Hall Teatre. El concert, anomenat “A Spanish Evening”, presentaren una selecció de les obres més famoses del repertori clàssic espanyol de sarsuela, cançó xinesa, mallorquina i catalana. El concert va ser organitzat per David Quah, de l’Associació Bel Canto Singers que va ser fundada per un grup de reputats artistes de Hong Kong per donar oportunitat als nous graduats de l’Academy for Performing Arts (APA). El tenor David Quah n’és el director artistic, sota la seva direcció han realitzat nombrosos concerts.
El passat divendres dia 6 de novembre, els xinesos tornaren la visita per actuar al concert titulat «Entre Orient i Occident» de Voicello i Bel Canto Signers, que es va celebrar al Teatre Xesc Forteza de Palma. El concert va despertar una gran expectació, esgotant-se cinc dies abans les entrades. A més, del director artístic David Quah, actuaren novament amb el duet Voicello, el bariton, Albert Lim i la pianista Liy Yeung.
El concert va ser espectacular i la fusió musical de piano i violoncell, única i molt especial. La pianista Lily Yeung, es va graduar a l’APA de Hong Kong, i estudià, becada, el postgrau d’interpretació i acompanyament de piano al Conservatori de la Ciutat de Viena, rebent les més altes qualificacions. Pel que fa al baríton Albert Lim, és un dels barítons més reconeguts de Hong Kong, també estudià a l’APA i posteriorment a Londres al Royal College of Músic, amb grans qualificacions. És cantant freqüent a l’Opera de Hong Kong interpretant personatges principals a, Les noces de Figaro, La flauta màgica, Carmen, etc. A més de la seva faceta lírica, canta amb cantants famosos de l’escena pop de Hong Kong i ha enregistrat la seva veu a pel·lícules de Disney.
Pel concert de Mallorca, Gabriel Fiol i Carme Garí (Voicello), decidiren donar una sorpresa als seus nous amics i convidaren a participar del concert als nins xinesos de l’Associació Balear Amistat China (ABAC) a cantar dues cançons amb ells. Cantaren una cançó tradicional xinesa, Plum Blossoms in the Show, i Santa Nit. La coral la formaren amb els nins xinesos i també nins mallorquins que estudien xinès a ABAC, i que no havien cantat mai. Gabriel i Carme van treballar preparant els nins i nines i feren una gran actuació.
Carme Garí, em va comentar que «al concert de Mallorca el bariton Albert Lim, quan cantàvem plegats, estava molt més amollat que quan férem el concert a Hong Kong, jo notava que quant la gent l’aplaudia, ell s’anava posant més carismàtic i semblava un “chulapo español”, sobretot al duo de Felipe y Maripepa. Voliem, a més, que aquest concert fos molt especial i dinàmic per al públic i que sortissin impressionats, i per això vam convidar a les nostres amigues, les ballarines Stella Garcia i Helena Garreta, que ja havien col·laborat amb Voicello al concert benéfic celebrat aquest passat estiu a les Coves del Drach, i afegiren amb els seus balls un toc de show. A més, els nins són el nostre futur i aquest intercanvi cultural ha estat molt més enriquidor perquè els hem fet participar també a ells d’una experiència única i innoblidable. A l’assaig previ el director David Quah, va fer bromes amb ells i ens divertiren de valent”
El públic mallorquí, molts de Sant Llorenç, sa Coma, Cala Millor, Son Servera, Manacor i altres pobles de la comarca, amb la seva expresivitat va dedicar una calurosa acollida als artistes i va xiular i apluidir totes les seves cançons, entre les quals, com hem dit, al principi hi havia obres molt conegudes i un variat repertori de cançons, entre elles La Dama de Mallorca, Em mi tierra extremeña (Luisa Fernanda)de Federico Moreno, obres de Manuel de Falla, Tango de la Menegilda (La Gan Via) de Federico Chueca i Joaquin Valverde, etc., a més de tres cançons populars xineses amb arranjaments de David Quah, que el públic present escoltà atentament.
Carme Garí i Gabriel Fiol, componentes de Voicello, volen agraír la col·laboració dels ajuntaments de Santa Maria, Sant Llorenç, Son Servera, Vilafranca i Montuïri, i a l’Associació dels Amics de les Aules de Manacor, ja que col·laboraren amb el transport dels nombrosos assistents d’aquests pobles al concert. Axí com la calurosa acollida del nombós públic al concert.Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada