Projecció a s’Agrícola de la pel·lícula “Una droga llamada Helen”

Divendres 13 de desembre, Antoni Ferrer Vallespir, director de la revista manacorina PERLAS Y CUEVAS i especialitzat en tot el que fa referència al cinema, va presentar i comentar a la Sala d’Exposicions de s’Agrícola una pel·lícula molt especial en relació a Mallorca i la nostra entitat: UNA DROGA LLAMADA HELEN.
Aquesta pel·lícula, dirigida per Umberto Lenci el 1970 i protagonitzada per Jean Sorel i l’americana Carol Baker (amb nuus integrals que en el seu moment foren censurats), té dues particularitats. La primera que està filmada a Mallorca (Cala Ratjada, Cala Bona, Porto Cristo, Formentor…), i la segona particularitat és que apareix en ella fent d’inspector de policia el nostre estimat i recordat Gaspar Forteza, manacorí emblemàtic que fou president de s’Agrícola durant una de les èpoques més glamuroses de l’entitat cultural.
Toni Ferrer ja ens va advertir durant la seva intervenció que UNA DROGA… és un thriller psicològic amb possibilitats però mal resolta que en el seu moment no va ser excessivament aclamada ni per part de la crítica ni per part del públic. De fet, el guió s’assembla perillosament a un altre film basat en una novel·la de Patricia Highsmith. Un film que a Espanya es va dir A PLENO SOL i que es va estrenar el 1960 amb molt d’èxit.
Però vaja, tos els que divendres érem a s’Agrícola ens ho passàrem molt bé veient el moll de Cala Ratjada i el de Porto Cristo i també la “Torre”, convertida per a l’ocasió en un xalet rodó i escenari d’un presumpte crim.

Bartomeu Matamalas

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada