Concert de Nadal de la Coral Llorencina. Hivernal

Diumenge, 22 de desembre, començament de l’hivern. Amb l’església ornada de neules, la Coral Llorencina feu el Concert de Nadal baix la direcció de Tomeu Ginard Palou.

Acompanyats al piano per Maria Francisca Danús Nicolau, la coral interpretà cançons nadalenques de les Illes Balears i de diversos autors de fora de Mallorca. El repertori fou el següent: Preludi del músic i mestre, Baltasar  Bibiloni; L’hivern de Giambattista Lully, una cançó per tremolar de fred;  Hi ha neu a la muntanya, una cançó popular de Balears en versió coral de José Luis Blasco; Oi Bethleem!, una nadala del País Basc amb harmonització de Sabin Salaberri; El bon Jesuset, una altra cançó nadalenca popular de les nostres terres en versió coral de J.L. Blasco; Dolça cançó de la nit de Nadal, popular alemanya, harmonitzada per Xavier Ferrer; Cants i rialles de Robert L. De Pearsall, traduïda per Joan Costa i Cançó joiosa de Nadal de François A. Gevaert, amb lletra de A. Riera Estarellas, una nadala que suposa un esclat de joia i de veu per als cantaires.

La novetat del concert d’enguany va ser que la música s’agermanà amb la paraula, la paraula de Salvador Galmés, a través de la lectura de l’obra de l’escriptor llorencí, Hivernal.

“Els arbres se despullaven de les últimes fulles, qui es desferraven per llur propi pes, sense necessitat de la bufada freda del vent hivernal, musties, seques, mortes, xuclades dins un baf putrefactor per a purificar-se, tornar entrar dins la circulació de la matèria i sorgir a nova vida”.

Bàrbara Servera, Nofre Jaume, Núria Llull, Pedro Mesquida i Jaume Ferrer, per aquest ordre, declamaren les paraules de l’escriptor i les engassaren entre les notes del cant coral seleccionat per a l’ocasió.

L’acte, amb un breu resum de l’obra i la vida de Salvador Galmés fou presentat per Pau Quina.

A continuació teniu un vídeo de l’acte enregistrat per Serafí Lliteres, si picau aquí també podreu veure’n unes imatges.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada