L’escriptor Guillem Frontera convidat del Club de Lectura de sa Coma

El divendres dia 10 de gener, els participants del Club de lectura de sa Coma que organitza des de fa anys la bibliotecari Antònia Brunet, varen poder gaudir de la presencia d’uns dels més importants escriptors mallorquins, Guillem Frontera.
Guillem Frontera, natural d’Ariany, escriptor i activista cultural mallorquí, va estudiar en el seminari Seràfic de la Porciúncula, dels frares franciscans de la T.O.R. Posteriorment va exercir diversos oficis, com reporter de diari o caixer d’una agència de viatges, fins que es va decantar per la tasca periodística. Va ser fundador i director de la col·lecció de poesia La Sínia (1965), on va fer els seus inicis literaris.
Com a periodista, ha col·laborat en premsa escrita (Diari de Balears i Última Hora), a la ràdio i a televisió (a Barcelona, va estudiar cinema a l’escola d’Aixelà), per a la qual ha fet guions originals i adaptacions, com les de L’hostal de la Bolla, de Miquel dels Sants Oliver, i de La mandràgora, de Maquiavel. Especialista en temes d’art, ha dirigit la Gran enciclopèdia de la pintura i l’escultura a les Balears. També ha estat comissari de diverses exposicions artístiques i ha duit a terme activitats de gestió cultural. El 2007 va rebre el Premi 31 de desembre de l’Obra Cultural Balear.
L’escriptor fou convidat per la biblioteca ja que el seu llibre a comentar era La mort i la pluja, premi Mercè Rodoreda 2007, un llibre de relats molt estimat com l’autor mateix va confessar, ja que com ell va dir hi ha molt d’ell mateix al llibre. La tertúlia va ser conduïda per n’Eulari Arlés qui de forma magistral ens presentà a l’autor i la seva obra.
Fou una vetllada molt especial i entranyable on en Guillem va contestar a totes les preguntes i inquietuds que els tertulians li feren i signar pacientment els llibres que li demanaren. La eficaç bibliotecària de sa Coma, Antònia Brunet, responsable de la biblioteca i organitzadora de les tertúlies va agrair a l’escriptor la seva visita al club de Lectura de sa Coma, i li va fer entrega d’un obsequi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.