Guiem Soldevila i Ovidi 25 al Conservatori de Manacor

El Projecte Barnasants duu a Manacor al cantautor menorquí Guiem Soldevila i els Ovidi 25.
Aquest dilluns matí s’ha presentat a Palma l’edició del Barnasants 2020. Aquest festival cultural i musical arribarà també al municipi de Manacor. En concret, es donaran dues cites a l’Auditori del Conservatori Municipal de Manacor de les més de 120 que es duran a terme arreu dels Països Catalans en la 25a edició del festival.
Per una banda, dissabte 1 de febrer es comptarà amb l’actuació de Guiem Soldevila, cantautor menorquí nascut el 1980. Soldevila ha format part dels grups Manners, Six Fusion, Lapsus i Songrey, que l’han dut de gira per Menorca, Catalunya i Anglaterra. A més, ha guanyat diversos premis, com el concurs de cantautors d’Horta-Guinardó el 2015.
Per l’altra, dissabte 14 de març es comptarà amb l’actuació d’Ovidi 25, un grup que recorda la persona i obra del cantautor valencià Ovidi Montllor en totes les seves cares. Ovidi 25 és l’evolució del que un dia va ser Ovidi 3, creat per l’exdiputat de la CUP al Parlament de Catalunya, David Fernàndez, i els músics Borja Penalba i David Caño, convertit en quartet amb la incorporació de Mireia Vives.
Ambdues actuacions tindran lloc a les 19.30 h i seran d’entrada lliure.
El Projecte Barnasants Cançó d’Autor és una entitat que té l’objectiu de “donar impuls a la cançó d’autor, d’encarnar l’esperit i els valors que va representar el moviment de la nova cançó, de fer-la conèixer a les generacions més joves de manera que constitueixi un pont de comunicació amb les generacions anteriors i fomentar-ne la transmissió i l’escolta”. L’entitat neix per recuperar el paper destacat que va tenir en la reivindicació de la llengua i cultura catalanes i de les llibertats.
Durant la presentació s’ha expressat el desig clar de durabilitat de la relació del Barnasants amb Mallorca i la resta d’illes així com la importància i l’oportunitat que suposa respecte de la llengua i cultura catalanes. “És un festival que torna a unir a tots els Països Catalans”, ha conclòs el director del festival, Pere Camps. Per altra banda, s’ha exposat la necessitat de donar estabilitat econòmica al festival, que no té afany de lucre, i s’ha posat d’exemple el conveni signat amb Formentera. En aquest sentit, s’ha reclamat implicació real per part de les institucions a través de convenis marc.
A la presentació s’ha comptat amb la presència de la consellera de Cultura del Consell, Bel Busquets, del regidor de Cultura, Mateu Marcé, del director del Barnasants, Pere Camps, del director del Teatre Principal de Palma, Josep Ramon Cerdà, i dels artistes Francesc “Quico” Pi de la Serra i Tomeu Penya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.