Presentació del Corpus de Fraseologia de les Illes Balears i glosada

Ahir vespre, a l’Espai 36, Miquel Sbert presentà el llibre de Bàrbara Sagrera Antich, Corpus de Fraseologia de les Illes Balears, editat per Món de Llibres.

Es tracta d’un volum de més de 700 pàgines que recull 14.542 unitats fraseològiques amb les respectives variants documentades, recollides a partir del buidat del Diccionari català-valencià-balear, les Rondaies Mallorquines i el Cançoner del Pare Ginard. Està ordenat alfabèticament i amb un índex de paraules clau.

Miquel Sbert lloà la tasca que ha duit a terme la doctora felanitxera i valorà molt positivament l’oportunitat que ofereix aquesta obra de donar a conèixer als catalanoparlants un tresor lingüístic fora mida.

L’autora expressà el seu desig que aquesta obra no sigui només un document de consulta sinó que les expressions, les frases fetes que es recullen al llarg del llibre es puguin incorporar al llenguatge del carrer i al del mitjans de comunicació.

L’acte acabà amb una demostració excel·lent del què és la llengua viva a càrrec dels Glosadors de Mallorca amb un espectacle titulat “Brancam de paraula dita”.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada