Tiramisú

Hi ha una llegenda sobre l’origen del tiramisú, el famós postre italià, que no podria assegurar que fos certa, perquè en circulen d’altres que no són tan suggerents com aquesta. Així i tot la reproduïré, perquè em va fer gràcia.

La llegenda se situa fa un poc més de mig segle a la banda del gregal d’Itàlia, a la regió del Véneto, i s’assegura que va néixer a un bordell, o sigui, a una casa de putes. La contà Arturo Filippini, el propietari de la cadena de restaurants Toulá, al diari Il Corriere della Sera.

Assegura Filippini que a la dècada dels anys cinquanta del segle passat, els prostíbuls de Treviso comptaven amb un cuiner i que la madame començà a servir als seus clients un plat d’efectes reconstituents i amb efectes afrodisíacs, prometent-los que si volien repetir l’experiència sexual els “portaria amunt”, que en italià s’expressa com “ti tira su”, d’on derivaria el seu nom actual, tiramisu.

En principi, entre els seus ingredients no hi havia formatge mascarpone, ni nata ni altres greixos similiars, perquè aquests lípids ralenteixen la digestió i provoquen l’efecte contrari, és a dir, la somnolència. Quan Alfredo Beltrane va entrar de cuiner a la cadena de restaurants Toulá, va treure el plat dels prostíbuls i el va presentar a la carta oficial, on va aconseguir un gran èxit popular.

Com solen dir els italians, si non è vero, è ben trovato.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada