Egmont

“Egmont” és una obra de teatre de Goethe, basada en fets reals esdevinguts en el segle XVI, que va esser musicada per Beethoven. Conta la història del comte d’Egmont, un dels prínceps de Flandes, que va passar d’esser un cortesà pintoresc i ric a lluitar per la llibertat del seu poble, oprimit pel rei d’Espanya, Felip II. El va empresonar el duc d’Alba, Fernando Álvarez de Toledo, que el va fer jutjar en el Tribunal dels Tumults i el va comdemnar a mort, juntament amb un milenar més de ciutadans dels Països Baixos.
Tanta sort que avui en dia Espanya ja no oprimeix cap poble, tot i que el rei també s’anomeni Felip i hi hagi un personatge amb els mateixos llinatges que el duc d’Alba… O sí?

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada