Concert de música nord-americana de la Banda de Música de Manacor amb el clarinetista internacional Pasqual Martínez

El proper diumenge dia 23 de febrer a les 18:30 h, està previst el 3r concert de la temporada de la Banda de Música de Manacor. Entrades 6€. El director de la Banda de Música de Manacor, Eduardo Bernabéu, va decidir per aquest concert de la banda elegir música nord-americana, i el convidat especial serà el clarinetista internacional Pasqual Martínez, el concert també comptarà amb la col·laboració del pianista manacorí, Andreu Riera.
Sens dubte serà un gran concert, on tots els components de la banda han treballat de valent, segons el director Eduardo Bernabéu, i estant preparant amb il·lusió el concert que han de fer amb el referit clarinetista mallorquí Pascual Martínez, que ha triomfant internacionalment, i que actualment segueix residint als Estats Units.
Aquest són les obres que es podràn escoltar al concert:
Olympic Fanfare and Theme John Williams (arr. Rieks van der Velde)
Fou escrita per als Jocs Olímpics de Los Angeles del 1984. Williams, reconegut compositor de música de cinema, va afrontar la composició com un repte, ja que havia de competir amb l a fanfàrria de “Bugler’s Dream” de Leo Arnaud, que s’havia convertit en sinònim dels Jocs Olímpics des que ABC va començar a utilitzar-la per a la seva cobertura televisiva dels Jocs el 1968.
Concerto for clarinet Aaron Copland Clarinet solista, Pascual Martínez, Benny Goodman, reconegut clarinetista de jazz, va encarregar una obra per a clarinet a Copland el 1947. El resultat va ser un concert de dos moviments: la primera secció és molt lírica i melòdica; el segon, té un estil jazzístic ple de glissando. Els moviments estan connectats per una cadència per al solista.
Cuban overture George Gershwin (arr. Martin Koekelkoren). Inicialment titulada Rumba, de seguida s’endevina que hem arribat a La Havana, pels ritmes sincopats i les melodies d’inspiració caribenya.
Symphonic dances from West Side Story Leonard Bernstein (arr. Paul Lavender) Prologue * Scherzando e misterioso * Somewhere, adagio * Twice as fast, andante con moto * Scherzo, vivace e leggiero * Mambo Suite de música orquestral de l’espectacle West Side Story, estrenat a Broadway el 1957.

Breus apunts biogràfics del clarinetista Pascual Martínez Forteza:

Va néixer a Palma de Mallorca el 25 d’agost de 1972. Va començar a estudiar clarinet a l’edat de 10 anys amb el seu pare Pascual V. Martínez Llopis, professor de Conservatori de Música de Balears i clarinet solista de l’Orquestra Simfònica de Balears durant 30 anys. El seu fill, després d’obtenir el títol Superior en els Conservatoris de Balears i Barcelona, va obtenir una beca per la University of Southern Califòrnia (Estats Units) on va cursar Advanc Studies amb el professor Yehuda Gilad, i on va guanyar el Primer Premi en el Concerto Competition d’USC en 1998.
És des de 2001 l’únic músic espanyol en tota la història de la New York Philharmonic Orchestra, Estats Units, així com membre de l’claustre de professors de 4 de les institucions més prestigioses de Nova York: Manhattan School of Music, Juilliard School, New York University i Bard College of Music. Anteriorment va ser membre de la Cincinnati Symphony Orchestra, i de l’Orquestra Simfònica de Balears. Durant tots aquests anys ha tingut l’oportunitat de treballar amb mestres com Daniel Barenboim, Riccardo Muti, Lorin Maazel, Sir Simon Rattle, Zubin Mehta, Kurt Masur, Sir Colin Davis i Gustavo Dudamel, entre d’altres.
Pascual Martínez Forteza realitza una mitjana de 200 interpretacions anuals entre concerts com a solista, amb orquestra, recitals i música de cambra. Ha actuat amb reconeguts artistes, a més d’amb altres membres de la New York Philharmonic Orchestra, Metropolitan Opera Orchestra, Orquestra de l’Concertgebow i Filharmònica de Berlín en importants sales de concerts com Carnegie Hall de Nova York, Musikverein de Viena, Concertgebouw d’Amsterdam i Philarmonie de Berlin.
L’any 2004 inicia la seva col·laboració amb la pianista espanyola Gemma Nieto realitzant recitals a Àsia, Europa i els Estats Units. El duo Forteza-Nieto ha estat guardonat amb el Sunshine Award 2017 a l’excel·lència artística i musical, sent així el primer duo de clarinet i piano, i a més els primers europeus en rebre aquest guardó en els 30 anys d’història de l’Organització Internacional.
Ha format part en Jurats de concursos de clarinet internacionals com el Debussy de l’Conservatori de Paris, Concurs Internacional de Clarinet de Dues Germanes, Sevilla, Vandoren Clarinet Competition, Concurs YouTube de Clariperu entre d’altres … La seva activitat didàctica el porta a realitzar classes magistrals per tot el món, formant part activa en la Xangai Academy a la Xina, Buffet Crampon Summer Academy i la International Clarinet Association, així com classes magistrals a University of Southern Califòrnia, Mannes School of Music, Universitat de Ciutat de Mèxic, Festival de Clarinet de Lima, Perú …
Pascual Martinez Forteza, va ser nomenat el 2004 Fill Adoptiu de Benifaió, València.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada