Concert del Cor de Cambra Ars Antiqua a la Reial Acadèmia de les Belles Arts de Sant Sebastià de Palma

El dimecres dia 26 de febrer, a les 19.30h, el Cor de Cambra Ars Antiqua, dirigit per Eulàlia Salbanyà, oferira un interessant concert a la Reial Acadèmia de les Belles Arts de Sant Sebastiàde Palma, que presideix Josep Prohens. Serà a sala d’actes de la Conselleria de Salut i Consum del carrer de Can Campaner, 4, Palma.
El Cor de Cambra Ars Antiqua, el va crear l’any 1987 un grup de joves a Porto Cristo amb en, Martí Sáez al davant. Al llarg de la seva història tots i cadascun dels directors que han dirigit i acompanyat al cor han anat enriquit la seva vàlua: Ricard Terrades, Xavier Gelabert, i Pere Bonet, entre d’altres.
El seu repertori ha estat i és ampli i variat amb obres de: Charpentier, Vivaldi, Purcell, Bach, Beethoven, Gluck, Haydn, Fauré, Saint-Saens, Barber, Poulenc, Britten, que són les que conformen el repertori clàssic del Cor.
També ha estat molt important en la seva trajectòria l’estrena d’obres d’autors manacorins com: «Goigs de la Mare de Déu dels Sospirs, d’Antoni Parera Fons; Kyre per a un difunt, Angelorum i Iter passus viventis de Xavier Gelabert; Tonades del sen Terròs de Josep Ros. D’altres autors de fora: «IItir» de Xavier Carbonell; «Ludicii Signum» de Jaume Escandell; La matanza de los inocentes de Mercede Guibelalde.
Pel que fa al món del teatre. Destacar Anomenat lo Tort, Amore nel festino, Ai Quaquin que has vengut de prim; dels musicals Els Pirates i El Mikado de Gibert&Sullivan. A més estrenaren, Libera me (òpera d’encàrrec a Xavier Gelabert), i el 2019 feren la primera incursió en l’òpera buffa amb La Belle Helène de d’Offenbach.
Actualment el Cor Ars Antiqua, està format per 23 cantaires, molts d’ells membres fundadors del cor i els dirigeix Eulàlia Salbanyà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.