Màgic concert a Manacor de Pasqual Martínez clarinet solista de la Simfònica de Nova York i el pianista Andreu Riera

Dins el cicle de Concerts de Música Clàssica, es va celebrar el dissabte dia 22 un màgic concert a l’Església de la Puresa de Maria amb obres dels Grans Mestres del Romanticisme i l’Impressionisme, a càrrec del pianista manacorí Andreu Riera, i el clarinetista mallorquí Pasqual Martínez Forteza, clarinet solista de la Simfònica de Nova York. Sense cap tipus de presentació, a les vuit en punt començava un impressionant concert que havia despertat molta expectació arran de Mallorca, a mb una església completa de gom a gom, fent necessari afegir cadires als costats i passadís central.
Va ser un concert que en tot moment tingué al públic pendent de la fantàstica interpretació de dos grans genis de la música. La primera part el repertori va ser el següent: Cantilène L, Cahuzac; Canzonetta, G. Pierné; Première Rhapsodie, C. Debussy; Sonata de F. Poulenx I allegro Tristamente, II Romanza, i III Allegro con Fuoco. Acabada la primera part del concert es retiraren uns minuts. La segona part del concert va ser de música romàntica, la 3 Fantasie Stücke Op. 73 de R. Shumman, i la Sonata OP. 120 nº 1 de J. Brahms.
Acabat el concert Andreu Riera és va dirigir al públic amb aquestes paraules: Moltes gràcies per esser anit aquí, Pasqual Martínez i jo fa temps que ens coneixem, però no havíem tocat mai junts, i ens va fer il·lusió aquest concert de música de cambra. Pasqual és un famós clarinetista amb una carrera extraordinari. Primer i únic músic espanyol que ha aconseguit ser el primer clarinetista de l’Orquestra Simfònica de Nova York, i a més ha actuat arreu del món, però la seva carrera estava incompleta, tenia una taca, no hi havia tocat mai a Manacor, i avui ho ha aconseguit. Esperem que us hagi agradat. El públic, va aplaudir amb ganes la salutació de Andreu, que seguidament va cedir la paraula a Pasqual Martínez, qui va dir: «com ha dit n’Andreu, és un plaer poder venir aquí a tocar a Manacor després de tants d’anys. Fa 23 anys que em vaig anar de Mallorca, he tornat qualcuna vegada però no massa, i estic aquí anit i demà per col·laborar amb la banda, volia agrair al Conservatori, a l’Ajuntament, i a la Banda de Manacor, i a tots els que han fet possible que jo estigui anit aquí. Ahir vàrem fer una masterclass al conservatori, avui matí hem fet un assaig amb la banda, demà tenim el concert, i ara mateix volien agrair la vostra presència» i feren un petit bis, una Sonata de Joseph Horovitz.
Acabat el concert molts dels assistents felicitaren als concertistes i vaig aprofitar l’ocasió per demanar l’opinió a diferents músics i compositors presents.
Antònia Bassa: Mot bé!!! el clarinet, molt bon so i molt fi!, uns pianos i fortes molt ben aconseguits, anaven molt units i junts amb el piano. Cosa que no és fàcil, una professionalitat brutal!.
Mateu Riera: «So molt net, una facilitat brutal per pujar amunt i avall sense esforç, pianos impressionants».
José Fariñas: «Impressionat no tenc paraules, no he perdut detall».
Eduard Bernabéu: «Mira Magdalena, aquest concert a qualsevol sala del món tendria cabuda i la gent pagaria un ‘potosí’ per entrar. Ha estat un concert d’elit, de molta qualitat i nivell, està clar que els solistes tant Andreu Riera com Pasqual són molt bons, el programa que han fet ha estat un programa romàntic, després les últimes de la primera part impressionista i la segona part, Shumman i Brahms també romàntic, en fi, un bon concert molt purista i molt detallista, la veritat fregava la perfecció».
Jaume Galmés: « Per jo ha estat espectacular, súper bo, una tècnica i interpretació que no veia feia molt de temps. En Pasqual ha tocat d’una manera nítida, amb un so molt guapo, els pianos impressionants, bé crec que insuperable, i n’Andreu com aacompanyant, una cosa impressionant, un concert de luxe».
Josep Ros: «Perfecte. Han tocat una música que a mi m’encanta, però molt difícil, i ells per jo li han tret tot el suc, a la primera part era impossible treure-li més, són obres dificilíssimes.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada