Alguns pensaments sobre l’epidèmia

“El ràpid creixement de la població humana i la seva destrucció del medi natural han alterat uns equilibris complexos que han desencadenat efectes imprevistos. En realitat, no és que nosaltres hàgim de protegir el medi ambient, és que el medi ambient ens protegeix a nosaltres”.

Xavier Domènech
Historiador i polític

“Si el problema davant les futures pandèmies es planteja com una guerra entre l’ésser humà i els microbis, és clar que els microbis l’han guanyat fins ara i la guanyaran sempre, perquè són més nombrosos que nosaltres, evolucionen més ràpidament i han après a ajustar-se als canvis de l’entorn amb mutacions o amb diverses formes d’adaptació natural”.

Josep Fontana
Historiador

“A la Xina han monitorejat de prop els telèfons intel·ligents de les persones, fan ús de centenars de milions de càmeres que reconeixen la cara i obliguen les persones a verificar i informar sobre la seva temperatura corporal i condició mèdica. Les autoritats no només poden identificar ràpidament els portadors o sospitosos de coronavirus, sinó també rastrejar els seus moviments i identificar qualsevol amb qui hagin entrat en contacte”.
(…)
“Si els governs comencen a recollir totes les nostres dades biomètriques, poden arribar a conèixer-nos molt millor que nosaltres mateixos i no només poden predir els nostres sentiments, sinó també manipular-los i vendre’ns el que vulguin, ja sigui un producte o un polític”.

Yuval Noah Harari
Historiador i escriptor israelí

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada