Opinió del regidor de l’Ajuntament, Sergi Miquel Andreu, sobre el Covid-19

Sergi Miquel Andreu, va néixer a Sant Llorenç des Cardassar el 7 de febrer de 1990. Afiliat el PSOE des de jove, va formar part de l’Associació Granots&Sopes de Sant Llorenç, el seu pas per aquesta associació el va motivar a presentar-se com a candidat amb el PSOE a les passades eleccions municipals.
A l’actualitat és el regidor de Festes, Medi Rural, i Protecció Civil, i ens dona la seva opinió sobre el Covid-19 i ens parla del treball que fan els voluntaris de Protecció Civil de Sant Llorenç des Cardassar. “Estam vivint una situació d’emergència que pareixia que no havia d’arribar mai. La televisió des de principi d’any anava plena, tan sols sentim parlar de Xina i d’aquest maleït virus, el Covid-19. Amb el pas del temps es va anar apropant una mica més, ja havia conquerit el nostre veí, Itàlia, però tot i així crec que no érem conscients del que ens esperava.
Dit i fet, el Covid-19 arribà a nosaltres, primer de tot començàrem a sentir algun casos a Palma però pocs dies després arribà la notícia que no desitjàvem: el Covid-19 havia arribat a Sant Llorenç.
En el moment que es va decretar l’Estat d’alarma vam començar a treballar conjuntament amb els meus companys per tal de vetllar pel benestar dels ciutadans del nostre municipi.
Una de es figures que durant aquests dies vèiem a peu de carrer és la Protecció Civil. Des d’un primer moment la nostra agrupació ha treballat de forma coordinada per tal de donar el millor servei als ciutadans davant aquesta situació que estam patint.
La nostra colla compta de dotze membres. Cada dia quatre dels seus voluntaris surten al carrer per tal de prevenir la gestió d’emergència. Les tasques que han duit a terme són diverses.

Segurament la primera iniciativa que va sorgir des de Protecció Civil fou la desinfecció dels carrers dels nostre municipi. Es va acordar amb els demés membres de l’equip de Govern que Protecció Civil seria l’encarregada de desinfectar els carrers de la nostra costa. Aquesta tasca la duen a terme quasi cada vespre i van passant per diferents punts de de la zona posant èmfasi als llocs més concorreguts com poden ser les farmàcies, els supermercats…Un dels objectius principals que volem aconseguir és la prevenció dels contagis d’aquest virus. Per aquesta raó, treballem perquè els nostres ciutadans puguin anar a comprar als comerços de forma segura. Durant aquesta setmana ens hem adreçat als comerços per garantir que aquests porten a terme les mesures de seguretat establides pel Ministeri de Sanitat. A més, també podreu veure la seva presència als mercats municipals vigilant que tota la normativa es compleixi, tant per part dels comerciants, com dels ciutadans.
A més, Protecció Civil està al servei de la ciutadania oferint la seva ajuda en qualsevol aspecte. Durant aquestes setmanes, per exemple, s’han desplaçat en dues ocasions fins a l’Hospital de Son Espases per tal de recollir medicació per a dos veïnats del municipi que estan dins el grup de risc de la crisi de la Covid-19. Per a ells i els seus familiars suposa una exposició innecessària i que podria suposar un risc per la seva salut. A més d’això també han facilitat la seva ajuda a alguns dels veïns que tenen dificultat per dur a terme tasques de primera necessitat. En una ocasió, ajudaren a una veïna amb la compra de la setmana ja que aquesta tenia dificultats per arribar a casa. Des de Protecció Civil hem anat repartint pels diferents establiments cartells informatius explicant que ens posem a la disposició de qualsevol persona. Sabem que algunes vegades les persones més vulnerables o més necessitades no arriben a aquest tipus d’informació. Per aquest mateix motiu, volem utilitzar aquesta plataforma per informar que si coneixeu algun familiar, amic, veí que necessiti de la nostra ajuda, us agrairíem que us posséssiu en contacte amb nosaltres al 690.166.106.
El passat cap de setmana una tasca emocionant per part de la nostra colla fou l’entrega de 400 mascaretes i 60 bates a la Residència de Felanitx. Protecció Civil va passar a recollir les confeccions per les cases de les cosidores voluntàries del nostre municipi I de pobles del costat que havien elaborat gràcies a la donació de teles de l’associació hotelera de Cala Millor.Tot i que no ho sembla, la vida continua. Per aquest mateix motiu, Protecció civil vol repartir una mica d’alegria en aquests dies. En els darrers dies, la labors dels nostres companys ha estat anar a felicitar  tots els veïns que complien anys. Complir anys en aquests dies és complicat, no estam acostumats a celebrar les festes sense la companyia dels nostres éssers estimats, per això el que intentem és aportar el nostre granet d’arena i fer d’aquest dia, una jornada especial.Som conscients que si pels més grans de la casa aquesta situació ens resulta difícil per als més petits és una situació totalment nova. Els més petits són les persones que des que va començar aquesta crisi han estat a casa sense poder sortir al carrer. És per això que des de Protecció Civil volem donar les gràcies a tots els nins que dia rere dia es queden a casa i els volem agrair la seva tasca en l’entrega d’un diploma. Aquesta és una forma molt senzilla de donar veu a aquests infants.
De moment aquesta és la labor que du a terme Protecció Civil. Com heu pogut veure vivim el dia a dia i en cada moment actuem segons la necessitat del municipi.
Per acabar donar les gràcies a totes aquells professionals que lluiten dia a dia contra aquest virus. I a vosaltres, seguiu així, si ens quedem a casa aconseguirem guanyar la batalla al Covid-19″.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.