Beneficis fiscals aplicats l’any passat per la torrentada; recorda’ls per a la declaració de la renda d’enguany

Recordau que, l’any passat, el Govern de les Illes Balears i el Govern Espanyol varen establir algunes mesures per tal que els contribuents que varen rebre ajudes públiques, tan estatals, com autonòmiques o locals per pal·liar els danys produïts per la torrentada del 2018, poguessin aplicar-se exempcions i deduccions en imports així com el de la renda de persones físiques (IRPF), l’impost sobre béns i immobles (IBI) o l’impost sobre activitats econòmiques (IAE), entre altres i que ara s’ha de tenir en compte per a les declaracions d’aquest any.

Així, varen quedar exemptes de tributar l’IRPF en el cas d’haver rebut ajuts per mort o incapacitat absoluta permanent per a aquesta causa i els ajuts per danys materials i de vehicles que no superaren el cost de la reparació o dany.

Les persones o empreses perceptores d’ajuts es varen poder aplicar altres beneficis fiscals, com les exempcions de l’impost sobre béns immobles (IBI) de l’any 2018 si varen haver de ser reallotjats total o parcial en altres habitatges o locals diferents fins a la reparació dels danys soferts, o les destrosses en collites foren declarades sinistres, en el cas d’explotacions agràries o forestals i aquests danys no foren coberts per cap fórmula d’assegurança pública o privada.

En el cas de l’IAE del mateix any, s’aplicà una reducció proporcional al temps transcorregut des del dia del cessament de l’activitat, per motiu de la catàstrofe, fins al reinici de l’activitat.

Les taxes per donar de baixa un vehicle o les de l’expedició de duplicats de permisos de circulació o de conducció destruïts o extraviats a causa de les inundacions també varen quedar exemptes.

Finalment, cal recordar també, que tots aquells els que feren donacions als Ajuntaments de la Comarca de Llevant a conseqüència del temporal, varen poder deduir-es.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.