Informació de la delegada de Cultura, Igualtat, Benestar Social i Educació, Dolors Sánchez Marqués

La delegada de Benestar Social, Dolors Sánchez, ens ha fet arribar un resum del treball que estan fent des del departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Sant Llorenç.
Informació:
Des que es va decretar l’estat d’alarma a causa de la crisi sanitària ocasionada per al COVID-19 a l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Sant Llorenç hem reforçat el repartiment de menjar a domicili, seguim amb el repartiment d’aliments del banc d’aliments i hem afegit a aquests: carn fresca, peix, fruita i verdures fresques, ho repartim a domicili i així estalviam que hagin de sortir de casa.


Hem posat al servei d’aquelles persones que pel seu risc no poden sortir al carrer poder anar a fer la compra i a la farmàcia. Seguim donant el servei de teleassistència.
L’equip de Benestar Social atenen via telefònica i per correu electrònic totes les demandes, que ha sofert un gran augment aquests dies, una mitjana de 8 a 12 cridades de nous usuaris demanant informació i orientació sobre la possibilitat de rebre ajudes, els Serveis Jurídics de l’Ajuntament ens assessora.
El Servei d’Ajuda a Domicili segueix en marxa, alguns usuaris han demanat suspendre temporalment el servei, ja que aquests dies són el familiars qui tenen cura d’ells.
Els Centres de Dia de Son Carrió i Sant Llorenç estan tancats, alguns usuaris reben menjar a domicili i ajuda domiciliari. Les directores dels centres i les treballadores familiars els criden dos cops per setmana, per parlar amb els usuaris, interessant-se pel seu estat de salut i anímic.
Les Educadores Socials duen el seguiment d’una quarantena de famílies amb menors en situació de risc del municipi. A més, aquest dies els han ajudat a fer les tasques escolars, a tots aquells que no tenen connexió a Internet els han fet arribar copies, amb xerrades per videoconferència amb els joves, tot un seguit de tasques perquè el confinament els sigui més lleuger, hem oferit la wifi pública a tots aquells que no tenint Internet es troben a prop d’un edifici municipal.
Seguim amb el servei psicosocial i a part també hem oferit un servei d’ajuda psicològica.
Dolors Sánchez, regidora Benestar Social, Ajuntament de Sant Llorenç

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada