Els salers de Sant Llorenç

Diumenge és el dia de Pasqua.

Malgrat el confinament al qual estam sotmesos diuen que sempre hem de saber extreure alguna cosa positiva de les males experiències o situacions difícils. Per mi, ha estat molt satisfactori veure com la música ha estat un element d’unió i entreteniment del poble: en Roger cantant àries d’òpera; en Toni Genovard i la seva filla fent colla amb la xeremia, flabiol i tamborino; dj Simonet alegrant els dissabtes o diumenges, moments familiars o de veïnats cantant i ballant… música per a tots els gusts!!!

Tots sabeu, i no és cap secret,  que una de les meves debilitats és tot allò que va relacionat amb la nostra cultura, festes, música… Per això, juntament amb un grup de persones, volíem fer la nostra aportació a totes aquestes propostes musicals que han ajudat a dur millor el confinament.

 Com ja he dit, diumenge és el dia de Pasqua; antigament aquest dia sortien “Els Salers” i feien recapta per poder muntar una petita ballada al capvespre. Aquests Salers cantaven i sonaven una melodia i unes lletres que amb el pas del temps s’han anat perdent però que gràcies a l’enregistrament del disc “Tonades i música de Llevant” on sentim l’amo en Toni Fai i  la petita espurna que ens brinda, en vida, l’amo en Tomàs Sacos, encara tenim l’esperança de mantenir-la i fer-la reviure. Per això aquest diumenge a les 12 hores sonarà, després de molts d’anys, la música dels Salers i ens agradaria que l’escoltàssiu, la cantàssiu o simplement la gaudíssiu (vos deixam la lletra i la melodia  perquè us aneu empapant d’ella i un vídeo de l’amo en Tomàs).

Aquest grup de persones tenim la curolla de dur envant aquest petit trull i fer-lo realitat a partir de l’any que ve,per això si alguna persona vol apuntar-s’hi o ens pot donar informació dels Salers de Sant Llorenç estaríem molt agraïts que es posàs en contacte amb noltros.

 

Molts d’anys i bones festes. 

 

L’amo en Toni Fai

https://www.youtube.com/watch?v=endsZLSFd9o  

 

L’amo en Tomàs Sacos

https://drive.google.com/open?id=17bjElWi1iFB42ds2McPIxjcES8iX7GDN 

 

Lletra 

https://docs.google.com/document/d/1zJMZspAQS15-0HiUoMKNp_kPBJgUh9mf8p7msmlKy7c/edit 

 

3 comentaris a “Els salers de Sant Llorenç

 1. Excel·lent iniciativa!. Ens agermanarà amb altres pobles de Llevant i Migjorn que les mantenen vives: Manacor, Felanitx, s’Alqueria Blanca…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 2. Gràcies Guillem. Fa dos anys ja vares fer una menció als Salers aquí mateix a Card.cat.
  Meam si ho podem posar en marxa de bons i de veres.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 3. Moltes gràcies a tothom per haver col·laborat en la mesura que ha pogut.
  Molts d’anys i que l’any que ve cantem tots junts!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada