Vell autoritarisme

S’especula molt sobre el que podrà passar després de la pandèmia de coronavirus. La glosa de Maribel Servera d’avui matí n’és un exemple.
Si les persones, en conjunt, volen poden passar coses que portin al canvi (com va passar en el maig del 68 o amb a caiguda del mur de Berlin). Però tampoc no s’han de menysprear el recursos dels diners; la majoria de filòsof de principis de segle XX varen preveure que a finals es viuria la cultura de l’oci, menys hores de feina i més per gaudir, i ja ho veis!.

Una petita reflexió.

(Imatge: Fragment del conegut Guernika de P. Picasso)

3 pensaments a “Vell autoritarisme

  1. Tenc molt de respecte al maig del 68 i m,encanta veure,n films i documentals, però no tenc tan clar que servís de molt. Eren ideals milt dignes (contra el capitalisme feroç, el consumisme…) però si miram al voltant comprovam que malauradament no va transformar tanta cosa

    • Gràcies Pau. Efectivament no va girar la truita, però tampoc no es poden menystenir els amples moviments socials com el del Maig francès (Si mes no vegi’s la Viquipèdia).
      Diria que els flaires de llibertat del 68 van arribar, fins i tot a Sant Llorenç (però això seria tema d’un altre debat).
      Cal comptar també amb la força engolidora del gran capital, i en aquesta direcció vol anar el comentari.
      Al meu entendre la sorprenent presència de les Forces de Seguret és un clar missatge d’autoritarisme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.