De la premsa: tres cullerades

Dins la voràgine d’informacions, algunes ben intencionades i altres no tant, i d’especulacions sobre el que podrà passar, o no, després del llarg confinament amb el joc de xifres a conveniència (¿algú pot explicar des de la raó perquè no en consideraven les persones mortes de coronavirus a les residències?, i el joc de les mascaretes?, voldria destacar dues informacions aparegudes aquest diumenge, i una abans, a la premsa digital.

Una fa referència a l’opinió de José Antònio Marina, filòsof i pedagog de referència publicada a Vilaweb sota el títol “En moments d’amenaça la gent es torna solidària, però aquests sentiments duren poc“. Al llarg de l’entrevista, com podeu veure, no es mostra gaire optimista sobre els aprenentatges que se’n poden derivar de la pandèmia.

La segona fa referència al Mail Obert d’Andreu Barnils, també a Vilaweb, “Punt d’inflexió, diu” al llarg de l’article cita la mirada de  Dani Rodrik assegurant que “En resum, la covid-19 potser no alterarà, sinó al contrari, les tendències evidents ja abans de la crisi. El neoliberalisme continuarà la seva lenta mort…”

I finalment el sempre lúcid Gabriel Alzamora a l’Arabalears (17/04/2020) “Pagesos: fer feina al redol per canviar el món” que vindica la necessitat de restituir, també, la figura del pagès.

Tres cullerades interessants.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada