Mots perduts: camiona

Un mot ben exclusiu de la zona de llevant  és “camiona”, referit a autobús. Si bé la gent de la meva edat i més major encara la diu, la majoria de joves ja usa la més “moderna i cosmopolita” bus o autobús.  Per això seria una llàstima perdre una paraula tan genuïna com aquesta. 

De fet al diccionari Alcover-Moll no surt com a tal, com és normal, si tenim en compte que a principis del segle XX encara no hi havia aquest tipus de  vehicle. Curiosament surt com a “camió”i, de fet, la gent,  en sortir els autobusos els va batiar així, segurament per analogia amb aquest altre vehicle, sobretot per la grandària.

4 comentaris a “Mots perduts: camiona

 1. Vaig sortir a l’hora bona
  per ‘gafar un autobús
  i en veure’m tant confús
  Em va dur a la camiona.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 2. Als meus paperets engroguits, ple d’anotacions desordenades, veig que també hi tenc posat “correu” per dir autobús. Si algú li sona el mot per confirmar-ho que ho digui… Igualment a aquell bus llarg que va sortir, que venien a ser com a dos junts (bus articulat), li dèiem “cuca”.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada