Emoticona’t

Després d’un confinament forçós torna la secció més “seriosa” de la revista. Perquè després de tant de temps tancats ens fa ben falta “emoticar-nos”.

Començarem amb un plat calentet. Noltros, els llorencins, que mos la donam de cívics i poble de seny, resulta que a les primeres de canvi, just en el primer dia de desconfinament, ja va haver d’intervenir la Guàrdia Civil a la plaça per separar-nos un poc. Segons alguns testimonis,  allò  pareixia una bacanal.  I és que tant de temps tancats i en primavera de ple, que la sang altera… 

 

Jo que ja m’havia fet il·lusions  en veure que a la fi els plens serien gravats i penjats a internet… A la fi la promesa transparència! A la fi el debat polític sortirà de les quatre parets del ple i serà compartit amb la ciutadania! Idò no, al final em vaig quedar amb les goles  ja que després del confinament van tornar els plens  amb  format clàssic (és a dir sense gravar ni res) produint-se així la paradoxa que quan el debat polític era confinat (des de casa), com que es reproduïa per internet, arribava a més gent (100 visualitzacions acumulades, més 30 que ho varen veure en directe) que el format desconfinat i obert (3 o 4 espectadors). Les xifres no enganyen i és fàcil veure de quina manera es pot arribar a la gent, si interessa. Així que des d’aquí continuarem demanant, pesat de jo, a l’ajuntament que mostri els plens a la ciutadania a través d’internet.

La tempesta Glòria ja ens va fer molt de mal, fins al punt de deixar la platja de Cala Millor feta pols i la concessió de la platja a l’aire. I ara per rematar arriba la crisi del covid. Algú gosarà fer-se càrrec de la nostra platja o el mateix ajuntament l’haurà d’autogestionar?  

 

I acabam amb una molt bona notícia. No sé si per coincidència amb el confinament en què la gent ha pogut pausar un poc el seu frenètic ritme de vida i asseure’s a reflexionar i escriure, però la revista de cop ja compta amb quatre  noves veus que enriqueixen les seves pàgines. Es tracta de Jaume Lliteres, que reflexiona sobre la pesta que es va estendre a la zona fa uns dos-cents anys comparant-la amb l’actual cooronavirus; Maia Galmés, que opina sobre temes d’actualitat;  Iván Antich, que reflexiona sobre diversos temes en forma de glosa; i en Pedro Fullana, que ens aclareix el contingut   d’aquestes fases tan embulloses del desconfinament. Que duri!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.