Imatge amb text / Text amb imatge

Sobre el fons de la imatge d’un vell i espinós coixinet de monja, una de les frases del reconegut  Nassim Nicholas Taleb a “Antifràgil”.
Val a dir que la idea que sustenta la frase no és gens nova. Tot el que no resulta útil es perd. Ho evidencia la llarga llista de mots perduts.

I dic que no és nova perquè recordo un debat d’aula universitària dirigit pel professor Gabriel Janer a finals dels anys setanta o principis dels vuitanta del segle passat. Aleshores el rector, mossèn Joan Rosselló tenia un càntir (botijo) a la part baixa de la gelera que evidenciava les arrels pageses del capellà felanitxer.

Parlàvem de la excel·lència dels cantirs per disposar d’aigua fresca a l’estiu i que era una llàstima que tal objectes estàs, ja, en desús i va ser així que crec recordar que amollà: “el que determina la pervivència dels objectes, i també de les tècniques i de les idees és la seva utilitat”.

La frase de Talleb

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada