La Banda de Música de Manacor va fer els primers concerts després del confinament a l’Auditori de Manacor

El director de la Banda de Música de Manacor, Eduardo Bernabéu, va demostrar una total confiança amb els músics de la banda, ja que no és habitual que una banda amateur faci tres concerts seguits, i molt més, sortit d’una sequera de concerts degut al llarg confinament a causa del Covid-19.
Els concerts es van celebrar els dies 25, 26, i 27 de juny a l’Auditori de Manacor. El primer dia dels concerts, els músics que estaven acostumats a tocar molt junts a l’escenari, i escoltar-se uns als altres, és trobaren un poc desconcertats, per la separació entre els músics imposada per mesures de seguretat, i per la sensació de poc públic present, que els va sorprendre bastant. No obstant, a mesura que anava avançant el concert anaren agafant confiança i poc a poc es feren amb el concert, i els va servir per tornar posar-se en marxa i dinamitzar la banda.
Els tècnics de l’auditori feren un molt bon treball amb la preparació de la megafonia, que va facilitar la feina al director i músics.
El primer concert de dia 25 de juny, sens dubte serà recordat com el primer concert dels tres programats que va oferir la Banda de Música de Manacor, després del confinament pel coronavirus.
I els dos següents pels músics de la banda que després del primer concert agafaren confiança i ja es feren a tocar amb el distanciament exigit per les actuals circumstàncies.
Als tres concerts els músics entraren tocant l’emblemàtica obra d’Oscar Navarro «Libertadores» , sortiren desfilant després dels tambors amb els instrumentes a les mans i una mascareta negre en senyal de dol i respecte a les víctimes del Covid-19.
La Banda de Música de Manacor és la primera banda amateur de tot l’Estat que ha fet els tres concerts tocant a un espai tancat amb tots els components de la banda. Van tenir la sort que l’escenari de l’auditori és molt gran i es van poder respectar les distàncies de seguretat entre els músics. Al no haver-hi programes de mà. el director va anar presentat les obres; a la primera part tocaren, d’entrada. Libertadores, Dolores Pedro de Toni Pedro, Juanvi de Francisco Valor, Beeny Goodma Memories, ( interpretada en l’últim concert abans del confinament).
La segona part del concert va ser de música Cubana, amb molta marxa, que va fer ballar als espectadors. Van tocar Temps de Bolero de Pérez Pedro (popurri), Ritmando cha-cha-cha de Bebo Valdés, Mambo Jambo de Pérez Prado, arr, Nohairo Iwa, i per tancar els concerts, Tot anirà bé, la ja clàssica obra que va compondre el component de la banda Antoni Galmés durant el confinament, i que tot el públic assistent va cantar per acabar els concerts.
Enhorabona el director i els músics per aquests concerts que ens feren gaudir novament de la bona música de la banda manacorina.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada