Mots perduts: denou

Acabades la meva llista de mots perduts començats per C, seguim amb els que s’inicien amb D, que també n’hi ha, i molts. Avui comencem amb el mot “denou”, i no, no em referesc precisament al número, sinó que a   un “accident inesperat i desgraciat”. Bastant usat encara entre la gent major (quan de pics no he sentit dir a la carrera “què ha tengut cap denou?”), però no tant ja entre el jovent que l’ha substituït per paraules més generals com “desgràcia”.   

Significat: Accident inesperat i desgraciat (Mall.); cast. desgracia

Grafies documentades:En Pere… se posà a cridar ab tota sa forsa: «Mariners de la barca, tornau a terra!» Tant va cridar, que es mariners, creent-se que aquell homo tenia un denou, giren sa proa cap a terra”, Alcover Rond. i, 146.

Etimologia: substantivació de la locució de nou.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada