El PI Sant Llorenç lamenta la denegació de la moció presentada per tal de signar un conveni amb l’Ajuntament per a la realització de les obres afectades per la torrentada

Denunciam la manca de seny i responsabilitat per part del conseller d’Infraestructures Iván Sevillano, deixant el municipi llorencí en una situació d’inseguretat per no voler millorar les infraestructures del propi Consell.

. Mentre els experts no poden garantir que els fatídics fets del 9 d’octubre es tornin a produir, Iván Sevillano xerra de demagògia faltant al respecte a les nombroses víctimes de la Torrentada i deixant de costat la finalització de les millores necessàries per tal de garantir als ciutadans de Sant Llorenç la seguretat i tranquil·litat que es mereixen.

Sant Llorenç, 14 de juliol de 2020.- Ha estat denegada la moció presentada pel grup de consellers El Pi-Proposta per les Illes Balears al Ple del Consell Insular per signar un conveni amb l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar per a la realització de les obres de les infraestructures afectades per la torrentada del 9 d’octubre de 2018.

El Ple del Consell Insular de Mallorca va instar el Departament d’Infraestructures a signar un conveni amb l’Ajuntament llorencí per a executar les obres pendents al més aviat possible, per tal de garantir-ne la seguretat i minvar els riscs que es puguin derivar de futures inundacions. Així mateix també va instar el departament d’Infraestructures a agilitzar la tramitació i aprovació dels projectes per tal que la seva execució sigui urgent.

Tenint en compte la resposta amb els vots en contra de l’equip de Govern del Consell de Mallorca, el Pi Sant Llorenç des Cardassar denuncia i lamenta la manca de seny i responsabilitat per part del conseller d’Infraestructures, Iván Sevillano (Podemos), a més de PSOE I MÉS, per negar-se a fer-se càrrec d’ infraestructures propietat del Consell de Mallorca. El paper de l’Ajuntament de Sant Llorenç va ser redactar els projectes per tal d’agilitzar la tramitació administrativa, gest que no ha sabut agrair el conseller.

D’aquesta manera, Sevillano (Podemos), PSOE I MÉS deixen al municipi de Sant Llorenç desprotegit pel que fa a la millora d’infraestructures i finalització dels projectes pendents de cara a futures inundacions en els mesos de pluges. Tot i això s’ha atrevit a tatxar de “demagògia” la intervenció de na Xisca Mora mentre defensava la urgent importància de l’execució d’aquests projectes al municipi llorencí.

Iván Sevillano ha demostrat no ser capaç d’adonar-se de la importància d’una actuació urgent en les pròpies infraestructures del Consell, de les quals ell és el responsable, en el municipi llorencí, el qual va haver de patir pèrdues humanes amb motiu de la Torrentada. Mentre els experts no poden garantir que els fatídics fets del 9 d’octubre es tornin a produir, el conseller Iván Sevillano xerra de demagògia faltant al respecte a les nombroses víctimes de la Torrentada i deixant de costat la finalització de les millores necessàries per tal de garantir als ciutadans de Sant Llorenç la seguretat i tranquil·litat que es mereixen.

El Pi de Sant Llorenç denuncia la manca de responsabilitat i respecte cap als ciutadans llorencins, fet que no tornarem a consentir en altres ocasions.

Projectes presentats pel Consistori llorencí

El dia 4 d’octubre de 2019 l’Ajuntament va entregar els següents projectes al Consell:

-Projecte bàsic de l’ampliació de la capacitat hidràulica del marc del torrent de Ses Planes baix la variant Ma-15 a Sant Llorenç des Cardassar.

-Projecte bàsic per a la modificació de l’amplada del pont sobre el torrent de Ses Planes a l’altura del carrer Mossèn Galmés de Sant Llorenç.

-Projecte bàsic per a la modificació de l’amplada del pont sobre el torrent de Ses Planes a l’altura del carrer Brodadores a Sant Llorenç.

-Projecte bàsic de substitució del pont del carrer de sa Teulera de Sant Llorenç des Cardassar sobre el torrent de Ses Planes.

-Projecte bàsic per a la modificació de l’amplada del pont sobre el torrent de ses Planes.

Degut a que l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar no disposa del recursos econòmics necessaris per fer front a les despeses que suposen aquestes millores, garantint així la seguretat ciutadana, el Pi Proposta per les Illes, ha volgut presentar aquesta moció per tal de que les obres siguin executades.

Per altra banda, el batle de Sant Llorenç, Mateu Puigrós, continua sense descans pressionant el Consell Insular amb visites setmanals per tal d’aconseguir l’execució de tots els projectes.

Torrentada de 2018

Com recordareu, el municipi llorencí va patir fortes inundacions el 9 d’octubre de 2018, provocant la pèrdua de vides humanes, així com materials. El temporal va treure a la llum les mancances estructurals d’ alguns punts crítics que necessiten de la seva reparació i millora.

Malgrat el Consistori llorencí va dur a terme la majoria de les obres i instal·lacions per tal de pal·liar els efectes catastròfics de la Torrentada, queden pendents importants actuacions.

Nombroses infraestructures afectades són titularitat del Consell Insular de Mallorca, i amb l’objectiu de reparar-les va encarregar a l’Ajuntament la redacció dels projectes a realitzar.

El Comitè local El Pi Proposta per les Illes Sant Llorenç des Cardassar.

Aquí teniu el vídeo de la intervenció de Xisca Mora: enllaç 

6 comentaris a “El PI Sant Llorenç lamenta la denegació de la moció presentada per tal de signar un conveni amb l’Ajuntament per a la realització de les obres afectades per la torrentada

 1. Ve sepbre i octubre i el pont iguals.En Grimalt va dir que modificar el ponts era imprescindible…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 2. I la raó l’ han dita? Pq si és per falta de diners es podrien haver estalviat tota la pedra inúti q han forrat al torrent i invertir en ponts i altres coses més necessàries

  VN:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 3. Sempre us queixau. No van venir el Rei i tots els polítics a fer-se fotos? Idò, què més voleu?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +4 (de 4 vots)
 4. El carrer tramuntana vesa a la carretera d’Arta,on hi ha una acera de mes d’un pam que fa de tap i fa pujar el nivell al cami de ses planes i la carretera queda tallada. Això pareix bo d’arreglar.Esta previst?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)
 5. Els regidors de l’equip de govern de Sant Llorenç, d’aquests partits que no han donat suport a aquesta moció ( PSOE i MES ), no haurien de donar alguna explicació als ciutadans del municipi?
  Si en un tema tan important com la seguretat dels habitants del municipi davant les torrentades no s’han fet valer davant els seus companys de partit, que hem d’esperar que facin per al municipi en temes menys importants?
  Un futur batle que no defensa el seu municipi ?
  Vaja quin futur més vergonyos si els ciutadans depenem d’aquests regidors !!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +4 (de 6 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada