La tornada a les aules dels alumnes i professors del CEIP Punta de n’Amer… ja és un fet!

Ahir dijous, dia 10 de setembre de 2020, la Junta Directiva de l’AMIPA, va donar la benvinguda als professors i alumnes del CEIP Punta de n’Amer de sa Coma, amb uns murals de benvinguda, a l’entrada de l’escola per aquest curs tan especial 2020/2021 que els espera, marcat sens dubte per les restriccions i les mesures de seguretat per a alumnes i professors a causa de la COVID-19.

Informació CEIP Punta de n’Amer

La tornada a les aules ja és un fet! Fins fa unes setmanes ningú no sabia de cert si aquest dia arribaria, però sí, ha pogut ser! Ja és una realitat i les portes dels centres educatius s’han obert. A CEIP Punta de n’Amer hem intentat adaptar-nos a la realitat i a la situació que ens toca a tots/totes viure. Sabem que no ha estat un 2020 fàcil i que encara queden mesos per endavant, però també sabem que tots junts podem fer que vagi millor; però per això necessitam paciència i comprensió.

Uns dels canvis més importants són els horaris d’entrades i sortides per tal d’evitar en la mesura del possible les aglomeracions. És per això que també els tres primers dies seran progressius i sumatius.

Pels més petits del centre, les portes s’obriran a les 08:45. Mentre que els més grans entraran a partir de les 09h. Tots aniran entrant tranquil·lament a les seves aules, es desinfectaran mans amb els gels hidroalcohòlics que es troben a totes les aules o bé, rentant-se les mans amb aigua i sabó abans d’entrar. Durant aquests dies és fàcil trobar-se mestres que els acompanyen per recordar les noves normes a seguir; De fet, també hem pogut comptar amb la presència de la policia local i membres de protecció civil qui s’encarregaven de vetllar per la nostra tranquil·litat i benestar.

Hem començat la setmana amb les reunions amb les famílies per tal que poguessin conèixer els tutors/tutores; així com la localització de les aules. Això ha ajudat molt a que avui l’alumnat vingués amb moltes ganes de retrobar-se amb els seus companys/companyes i antics mestres.

Dijous 10 de setembre s’ha incorporat al centre l’alumnat de 3 i 4 anys, junt amb els de 1r i 6è d’Educació primària.

Divendres 11 es sumaran aquells alumnes de 5 anys, junt amb els de 2n i 4t de primària.

Dilluns 14 de setembre ja tota l’escola es trobarà al 100% del seu alumnat ja que s’incorporaran els de 3r i 5è.

Durant els tres primers dies s’han anat programant activitats, dinàmiques i sessions per tal de fer un acompanyament emocional als infants. De fet, avui ja hem pogut veure alumnes practicant com rentar-se adientment les mans, col·locar-se les mascaretes o bé practicant amb una cinta mètrica què suposa 1m i mig de distància.

Els més grans han recordat mails i contrasenyes; així com refrescar conceptes de GSuite. Des del centre intentarem que en cas d’un futur confinament, tots i totes es sentin amb la confiança necessària per fer feina de forma autònoma, independent però sobretot amb l’orgull, força i autoestima suficient com per posar en pràctica les distintes competències bàsiques que faran d’ells i elles personetes preparades pel futur.

Volem donar les gràcies a totes aquelles famílies que confien amb nosaltres i ens faciliten la nostra tasca docent. És molt gratificant per a nosaltres veure com la vostra energia positiva es reflecteix a la careta dels vostres fills i filles. No deixa indiferent a ningú la capacitat de resiliència que demostren dia a dia. Són els nostres súper herois i heroïnes, que s’adapten com ningú als canvis! Al principi els canvis costen, però llavors sempre veim coses positives que han succeït… i d’això es tracta!

De fet, els alumnes de 5è, durant el confinament aprengueren una paraula molt important a tenir present al llarg de la nostra vida: NANKURUNAISA! I que només per això, es mereixen que siguem nosaltres els models lluitadors a seguir!

Volem desitjar-vos a tots i a totes molt bon inici de curs 2020 – 2021!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.