41 famílies del municipi de Son Servera es beneficien de la primera convocatòria del programa “SUMA”

El programa de d’inclusió sociolaboral de l’Ajuntament de Son Servera continuarà amb nous participants. D’aquesta manera es beneficien un major nombre de famílies.
El projecte social impulsat des de l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament va finalitzar el passat divendres 25 de setembre la seva primera convocatòria, de la que se’n han pogut beneficiar 41 famílies.
Amb un senzill acte on s’ha entregat un document d’agraïment als participants es tanca aquesta primera convocotòria d’un programa que combina la formació i el treball pràctic i en el qual els participants durant dos mesos han duit a terme activitats de jardineria, manteniment, administració o esport i que han permès, entre altres, les millores d’espais públics municipals com a pla individual per tal de rebre una prestació per a cobrir les seves necesitats bàsiques. Una manera de reactivar l’economia familiar del municipi causada per la crisi de la Covid-19.
La valoració tant de les persones participants com de l’Ajuntament és molt positiva. «No només ha estat una ajuda per l’economia familiar, sinó també a escala personal», expliquen els participants. «Estam molt contents amb l’acollida i la majoria de les persones participants han tengut una actitud molt positiva. De fet, tant els mateixos participants com veïns i veïnes ens han demanat que seguim amb el programa», ha explicat Marga Bonet, regidora de Serveis Socials.
Durant aquest temps, els participants han realitzat tasques de suport als diferents departaments, contribuint a la neteja de diferents espais del municipi així com camins o espais verds, donant suport a la brigada en les tasques de manteniment: millora de les voreres, participació en la millora del CEIP Jaume Fornaris i na Penyal amb la pintada de baranes, calefactors o parets, ajudant a l’organització del padró municipal o acompanyant als tècnics a informar als comerços, entre altres. Unes tasques que incrementaran la seva formació afavorint així la seva reinserció al mercat laboral.
A la segona convocatòria es preveu que se’n beneficiaran aproximadament unes altres 40 famílies afectades per aquesta crisi.
L’Ajuntament ha destinat al total de la iniciativa, que s’allargarà fins a final d’any, gairebé 250.000 euros procedents del superàvit del 2019, que l’Estat permet destinar a ajudes i projectes socials.
Comunicat Ajuntament de Son Servera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.