Un grup de mestres es manifesten en contra de les mesures escolars «Per a la infància»

Manacor, 8 d’octubre de 2020.
” Per la infància ” és un grup de mestres que ens volem manifestar en contra de les mesures que es duen a terme a l’escola. Creiem en el respecte cap a la infància i la humanització d’aquesta. Amb la situació que estem vivint a l’escola en aquest moment, ens sentim amb la necessitat d’exercir el nostre dret d’expressió. Les mesures que es duen a terme a les nostres escoles, dictades per la Conselleria a dia d’avui són les següents: – Distància física entre els alumnes i els mestres. – Ús de mascaretes en l’etapa de Primària i en el personal del centre. – Assignació d’un lloc permanent dins l’aula, no ús de material compartit. – Mobilitat totalment limitada. – Tutoria per part dels especialistes i inatenció de les Necessitats Educatives Especials dels alumnes ja que no reben un suport regular dels especialistes.
Estam convençuts que aquestes mesures: – No respecten les necessitats vitals i els drets fonamentals de la infància. – Són mesures totalment incoherents amb la vida fora de l’escola. – Afavoreixen la fredor i la robotització de l’escola. – Es vulneren els drets dels infants.
Nosaltres consideram que aquestes mesures són inadequades i potencialment perilloses pel desenvolupament saludable i l’equilibri psico-emocional dels infants. No cal ser educador o educadora, mare o pare per adonar-se de la dificultat d’implementar en els nins i les nines la major part d’aquestes mesures i, molt especialment, el distanciament social. Des de fa més d’un segle, sabem per nombroses investigacions que el tacte i el contacte humà exerceixen un paper fonamental en el benestar infantil, tant important com l’alimentació. El rostre i la mirada són un dels elements a través dels quals els nins i les nines aprenen a identificar les emocions, desenvolupen la capacitat d’empatia i incorporen els complexes i delicats processos de la comunicació humana. I ara a l’escola aquesta identificació de les emocions està greument limitada pel fet de dur mascaretes, ja que a més de tapar quasi tot el rostre, dificulta l’expressió oral i l’escolta clara del que s’està expressant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.