Especial Concert de Santa Cecília de la Banda de Música Local de Son Servera

Un any més, els músics i el director de la Banda de Música Local de Son Servera, prepararen amb molta il·lusió el concert extraordinari de la seva patrona, Santa Cecília. Enguany heu tenien difícil donat les restriccions imposades per la situació sanitària imposada per la Covid 19, però va ser més especial i extraordinari que mai.
El concert es va celebrar el diumenge dia 8 de novembre, al Teatre La Unió de Son Servera.
El director de la banda Joan Antoni Ballester, saludà i es dirigí el públic assistent, i entre altres paraules, va dir que «El concert de Santa Cecília és un concert important per la banda de Son Servera. Si bé és cert que tots els nostres concerts i actuacions són important i i intentam posar, en tots ells, el millor de tots nosaltres, és a Santa. Cecília on els músics celebram el nostre amor cap a la música. Avui però, serà una Santa. Cecília especial. Segurament, els que estarem aquí a sobre la recordarem molts d’anys i esperam que els que estau asseguts al pati de butaques també. Avui no actuaran CINC grups, sinó que actuarà UNA banda. Avui no ens sentireu per separat, sinó que sonarem tan units com sempre. Avui no serà una Santa. Cecília més, sinó que pujarem a l’escenari amb més il·lusió que mai a celebrar el que som i el que feim”.
Començaren el concert amb el grup de fautes i fagot amb dues obres: Londiner Trio núm. 1 de Joseph Haydn Selecció de Jesus Christ Superstar de Andrew Lloid Webber. A continuació la secció de Percussions interpretaren un arranjament de la coneguda Hello Dolly de Jerry Herman popularitzada per Louis Armstrong als anys seixanta i la obra Música per a trossos de fusta de Steve Reich.
A mitjan concert, el president de la banda, Lluis Miquel Lliteres, es va dirigir al públic i entre altres coses va dir. «en aquest concert en honor a la nostra patrona sempre aprofitam per agrair l’esforç, la dedicació i la implicació als nostres músics més veterans. En aquest cas, volem destacar la llarga trajectòria com a membre de la nostra banda d’un músic que enguany fa 20 anys que forma part de la d’aquesta gran família. Ell és en Nicolas Fornés. En Nico, va entrar oficialment a la banda el Sant Antoni de l’any 2000. Habitualment toca el bombardí, tot i que moltes vegades també ha tocat la tuba o el trombó (com farà al concert d’avui). Sempre ens dona una mà amb aquell instrument que ens fa més falta. I es que és l’únic que toca el bombardí i el trombó a la nostra banda Esperem que l’escola de música qualque dia ens pugui solventar aquesta falta d’instruments que ens manquen».
Seguidament, va demanar la presencia del regidor de Cultura, Fa Fang Dong Hu, el qual va agrair que en un moments complicats per als grups de músics de la banda, ateses les mesures establertes per la situació sanitària, haguin fet l’esforç de voler continuar amb la seva funció de fomentar la música, a més va afegir, «sé que hi ha molta feina al darrere, d’assajar per sectors d’instruments, d’assajar mesos enrere per mitjà de plataformes informàtiques, fins i tot durant el confinament ens permeteren gaudir de la música amb vídeos que anaven penjant a xarxes… Gràcies per l’esforç que heu fet per no aturar la vostra activitat. Necessitam estones de desconnexió, necessitam moments de no pensar gaire, només d’escoltar i gaudir de bona sintonia, i això ens ho heu permès avui vespre. Queda més que demostrat que no hi ha res més gran que la música, un idioma internacional que tothom entén i que sens dubte és una bona medicina en moments com aquests que estam vivint actualment».
Després de fer entrega de la placa pels 20 anys de col·laboració Nicolás Fornés, continua el concert amb el grup de Saxos que interpretaren My Heart Will Go On que Hames Horner va compondre per al film Titànic de 1997 i un arranjament de We are the Champions de Freddie mercury. Pel que respecte a la secció de clarinets començaren amb Roman Nepi Tancok, una composició de Bela Bartok a partir d’un recull de sis danses tradicionals romaneses. Acabaren la seva intervenció amb Goody Goody popularitzada per Ella Fitzgerald.
Enhorabona a tots els components de la Banda i el seu director, Joan Antoni Ballester, per aquest concert . Un concert diferent a causa d’aquesta situació sanitària, però que no ha deixat de ser especial i increïble. Molts d’anys i molta banda!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada