Entorn: Juevert

Juevert (Petroselinum crispum)

Fa mal acabar aquesta petita referència a les herbes culinàries o aromàtiques sense fer referència específica al juevert

Francesc Bonafè assenyala, entre altres coses, que fa entrar la gana, que és la planta que conté més vitamina C i que “l’olor que queda a la boca després de menjar alls, desapareix immediatament roegant una fulla de juevert”

Es planta cultivada i abans que alguns cuiners la posassin de moda al utilitzar unes fulletes com a ornament en múltiples plats, era component indispensable a la nostra cuina. I fonamentalment, part insubstituïble de les coques de juevert amb arengada habituals, sobre tot en les quaresmes del nostre entorn.

Sobre característiques, referències històriques i usos, vegeu l’amplia referència de la Viquipèdia.

Informacions:
Herbari virtual
Viquipèdia

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada