Son Servera aprova el Pressupost municipal del 2021 amb 16,6 milions d’euros

S’ha adaptat a les necessitats socials i econòmiques de la Covid-19, amb més d’un 20% més destinat a Serveis Socials.
L’Ajuntament de Son Servera ha aprovat el dijous 26 de novembre el Pressupost de 2021 per un valor de 16.616.202,74 euros, una quantitat que es veurà incrementada al llarg de l’any 2021 gràcies a la suspensió per part de l’Estat de la Llei d’estabilitat pressupostària, la regla de despesa i el deute públic.
Una xifra que, tot i les dificultats i les modificacions duites a terme en elspressuposts d’enguany arran de la Covid-19, augmenta un 4% respecte del 2020.
Segons la regidora d’Hisenda, Margalida Vives, aquest pressuposts “estan pensats per fercostat a la ciutadania”. Així, el reforç de l’àrea de Serveis Socials i del sector econòmic municipal són
alguns dels punts clau d’aquests primers pressuposts, que es veuran modificats en una segona fase a partir del mes d’abril quan s’incorpori el romanent de tresoreria de l’any actual que permetrà un augment de pressupost d’aproximadament 3 milions d’euros.
Aquest pressupost vol respondre al context actual i atendre polítiques de suport als sectors més afectats per la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia, per la qual cosa un dels capítols de despesa que més augmenta és el de Serveis Socials, que aquest any tendrà una dotació de 2.462.993,14, 523.044 euros més que els previstos per al 2020. A part d’aquesta àrea,dinamitzar el comerç i el teixit econòmic del municipi i seguir amb la millora de les infraestructures municipals són les altres peces d’uns pressuposts que s’han aprovat amb els vots a favor de l’Equip de Govern (PSOE i Independents per Son Servera, Cala Millor i Cala
Bona) i l’abstenció de la resta de la corporació (PP, Podem i On-El Pi).
Pressupost social.
L’increment d’aquesta àrea reforçaràla partida destinada a ‘Distribució d’Aliments i Targetes Moneder’ i en general a la partida d’ajudes socials bàsiques. Així mateix, també es pretén donar continuïtat durant tot el 2021 al‘Programa SUMA’ i la continuïtat de personal que s’ha incrementat per donar resposta de manera àgil i efectiva a la gran demanda mentrestantse segueix amb les col·laboracions socials habituals. També es preveu l’obertura d’un nova delegació de Serveis Socials al nucli de Son Servera.
Suport al sector econòmic.
L’impost d’ocupació de la via pública seguirà bonificat al 100% durant el 2021.Tot i que això suposi 160.000 euros menys per a les arques municipals, les subvencions per al petit comerç i la restauració tendran continuïtat durant el 2021 amb la possibilitat d’obrir també noves línies d’ajudes si fos necessari.
L’àrea de Turisme.
Clau en el sector econòmic serverí, continuarà apostant pel posicionament turístic de la destinació de la mà del Consorci de Turisme i de la guia la Guia RESCO: resistència, recuperació i reorientació de Cala Millor pensada per regir l’estratègia turística canviant des d’enguany i fins al 2025.
Altres partides.
L’àrea de Cultura, Educació, Esports, Vies i Obres, i Medi ambient mantendran les xifres aproximades dels darrers anys que permetran continuar amb els tots els serveis que s’han ofert fins ara i amb les col·laboracions que existeixen amb associacions i entitats municipals querequereixen de l’ajuda municipal.
Finalment, cal destacar que la partida d’inversions serà la protagonista a partir de l’abril quan entri aquesta segona fase pressupostària i que es destinen bàsicament a projectes que venen
en gran part finançats per subvencions d’altres administracions i que permeten una millora de les infraestructures del municipi. El contracte de fems o la posada en marxa d’un projecte de millora de la mobilitat municipal mitjançant un nou sistema de bicicletes públiques elèctriques són altres de les propostes en què s’invertiran aquests pressuposts.
Des de l’Equip de Govern no descarten també alguna operació de crèdit si és necessari, ja que amb aquests pressuposts el rati d’endeutament municipal es rebaixa fins al 8%, pagant
855.687,65 euros d’amortització de deute, cosa que permetria aquesta acció.
Així mateix, es destaca una vegada més que les alliberacions fiscals a escala estatal permetran destinar la totalitat dels recursos econòmics de l’Ajuntament a millorar l’entorn i la vida de les persones de Son Servera, objectiu prioritari del consistori.
Comunicat Ajuntament de Son Servera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.