25 anys de la Declaració Universal de Drets Lingüístics

El mes de juny de l’any 1996, a Barcelona, a la Conferència Mundial de Drets Lingüístics, i a iniciativa del PEN Club i del CIEMEN, s’aprovà la Declaració Universal de Drets Lingüístics que comptà amb el suport de la UNESCO.

Aquesta Declaració, que no té caràcter jurídic vinculant, s’ha convertit en un document de referència internacional.Conceptes com llengua pròpia, comunitat lingüística, grup lingüístic, drets col·lectius, drets individuals o diversitat lingüística, entre d’altres, són presents en el corpus de la Declaració que comptà amb el suport de personalitats de reconegut prestigi com Nelson  Mandela, Noam Chomsky, Dalai Lama, Desmond Tutu, Adolfo Pérez Esquivel, Josep Carreras, Shimon Peres, Octavio Paz, Peter Gabriel o Joan Oró.

Coincidint amb aquest 25è aniversari, a les Illes Balears, s’ha posat en marxa l’Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics de les Illes Balears que depèn de la Direcció General de Política Lingüística que té la funció de difondre i garantir els drets lingüístics dels ciutadans i tramitar-ne les sol·licituds o queixes que pugui rebre.

Si voleu llegir la Declaració Universal dels Drets Lingüístics, feis clic

DECLARACIÓ

 

Un comentari a “25 anys de la Declaració Universal de Drets Lingüístics

  1. A manera d’informació complementària. Des del 20/07/1988 en nostre Ajuntament disposa d’un Reglament de Normalització Lingüística.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Puntuació: +1 (de 1 vot)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada