Antivacuna

D’ençà que es va presentar la primera vacuna, el 1796 contra la pigota, hi ha hagut moviments en contra d’aquests medicaments preventius. Al principi tenien un caire religiós, ja que provenia d’un animal, la vaca –d’aquí li ve el nom–, i deien que anava contra la voluntat de Déu. Avui el rebuig està més motivat per la creença que debiliten el sistema immunitari, provoquen alèrgies o autisme –en el cas de la triple vírica– o fins i tot, en el arguments més esperpèntics, que estan impulsades per grans empreses multinacionals que pretenen inocular-nos un xip que controlarà les nostres accions futures.

Tots aquests arguments –i molts altres– han estat rebutjats per la comunitat científica, que assegura que les vacunes eviten milions de morts cada any arreu del món. Així i tot, segons el Bàrometre del CIS del desembre passat, només un 40’5% dels espanyols es mostra disposat a vacunar-se immediatament del covid-19, enfront del 59’5 que no ho veu clar o simplement ho rebutja en nom de la llibertat individual a fer-ho.

Davant aquesta situació, se’m presenten tres preguntes als qui es neguen a vacunar-se:

Si al final resulta que s’acaben infectant i passen la seva infecció a un familiar o un amic que potser tendrá seqüeles de per vida o fins i tot acabi morint, tendran algun remordiment?

Si treballen de cara al públic –una oficina, una escola, un hospital, una residència, un autobús…–, consideren que l’empresa els pot obligar a vacunar-se amb l’amenaça de què si no ho fan els acomiadaran?

Si tenen la desgràcia de resultar infectats i els han d’ingressar, són del parer que les despeses d’hospital els han de pagar ells o s’han de repartir entre tots els contribuents?

Els en podria fer moltes més, de preguntes, però totes es poden resumir en una: on acaba la llibertat individual de no vacunar-se? Potser allà on comença la dels altres de protegir-se?


2 pensaments a “Antivacuna

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.