In Memoriam de Fra Miquel Fornés Perelló

Necrologia de Fra Miquel Fornés Perelló
Fr Miquel Fornés Perelló va néixer a Muro, Mallorca, el dia 7 d’octubre, 1939. Fill de + Miquel i + Anna, Va ser batejat en la Parròquia de Muro el dia 9 d’octubre, 1939 i Confirmat el dia 8 de maig, 1940 .
Va rebre l’hàbit franciscà el dia 7 d’agost de 1960 al Santuari de Nostra Sra. De Cura i, després del Noviciat, va fer la Professió temporal el dia 13 d’agost, de 1961 i la Professió solemne el 13 d’abril de 1966. El 22 de desembre de 1965 va rebre les ordres menors i l’11 de març de 1967 va ser ordenat Sacerdot per Monsenyor Rafael Álvarez Lara.
Al Seminari Seràfic de la Porciúncula va cursar els estudis d’Humanitats de l’any 1953 a l’any 1960; els de Filosofia de l’any 1961 a l’any 1963 i els de Teologia de 1964 a l’1967. L’any 1967, i en el mateix Seminari, va ser designat prefecte de la Secció Menor i el 1970 va ser destinat a les nostres Missions del Perú, on va servir en diverses localitats de la Prelatura de Huamachuco.
L’any 1977 va tornar a Espanya i va ser destinat al Convent de Sant Bonaventura de Llucmajor com a Ministre local. El 1985 va ser destinat a la parròquia de Sant Diego, Madrid com a Vicari coadjutor i de 1987 a l’any 1993 va passar a la parròquia de el Sant Nen de Cebú, Madrid, també com a Vicari Coadjutor.
El 1993 és destinat al Santuari de Nostra Sra. De Cura com a Vicari i Ecònom de la Fraternitat del Noviciat. I el 1997 els superiors el van destinar al Convent de Sant Antoni de Pàdua d’Artà, Mallorca, com Ecònom de la Fraternitat i com a Vice-Mestre de Novicis i Rector solidari de la Parròquia d’Artà, fins a l’any 2009 en què va ser destinat da a la fraternitat de Nostra Sra. dels Dolors de Quintanar de l’Ordre, Toledo, com a Vicari i Administrador de la fraternitat. I el 2013 torna a el Convent d’Artà com a Vicari de la Fraternitat i Vicari de la Parròquia. També, durant els anys que va residir a Artà va ser Vicari de la Parròquia de la Colònia de Sant Pere. I des de feia gairebé un any va tenir el Càrrec de Rector “In solidum” de la Parròquia d’Artà, juntament amb Fra Pere José Vallespir i Fra Tomeu Pastor.
Com podem observar, Fra Miquel Fornés va tenir una vida bastant «mogudeta», només cal veure la seva llarga llista de destinacions. Hem vist que Mallorca, Quintanar, Madrid i Perú van ser els llocs en què van tenir lloc i els seus habitants els que es van beneficiar de la seva presència
Si un hagués de descriure com era Fra Miquel, crec que dues paraules n’hi hauria prou per definir-ho: Senzill i treballador. Naturalment tenia altres virtuts, però crec que aquestes dues són les més significatives.
Sempre podies fer broma amb ell. Mai assumia postures de renom i sempre se’l veia complir amb dedicació els treballs que l’obediència li havia encomanat. Només cal repassar els divers destins i oficis que va exercir per adonar-se que es podia comptar amb ell i que ell, sense cridar l’atenció, el portava a terme.
Són cèlebres les anècdotes amb el Pare Joan Server a què Fra Miquel, en les tasques de la Fraternitat ajudava a la cuina i que aquell li cridava el seu “pinche” i li feia preguntes molt enredades a què Fra Miquel, naturalment, no sabia contestar, però que servien per compartir unes bones rialles entre ells i els presents.
No hi ha dubte que moltes persones van poder acostar-se amb confiança a Fra Miquel i trobar pau i ajuda en les seves necessitats.
La germana mort el va sorprendre inesperadament, durant la nit del dia 18 de gener, 2021, després d’una intervenció quirúrgica fallida, per extirpar-li un tumor cerebral.
La Missa funeral per la seva Etern Descans va ser celebrada al Convent de Sant Antoni de Pàdua d’Artà el dia 21, i va ser presidida pels bisbes de Mallorca Mons. Sebastià Taltavull, i Mons. Sebastià Ramis de la prelatura de Huamachuco, juntament amb el Ministre Provincial, Fra Jaume Puigserver i concelebrada per nombrosos religiosos de l’Ordre i altres preveres del clergat secular, amb els quals Fra Miquel havia col·laborat en l’apostolat i un nombrós públic, que va estar present malgrat la pandèmia de la Covid 19.
Que la seva ànima i les ànimes de tots els difunts descansin en Pau.
Informació facilitada per la Comunitat Franciscana d’Artà.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada