Per Sant Blai… crespells mallorquins “senyorets”

Els crespells de Mallorca són unes pastes dolces d’un centímetre de gruix aproximadament que abans es menjaven tradicionalment per Pasqua.
Els crespells mallorquins o «senyorets», que és com els anomenaven quan érem petits, des de sempre al Llevant de Mallorca era tradició fer-los el dia de Sant Blai, i dur-los a beneir.
Avui en dia es fan a qualsevol dia de l’any, i en els forns tradicionals sempre en trobareu.
La forma és variada depenent del motlle, però abunden figures d’estrelles, cors, peixos així com altres figures animals.
Són moltes les receptes que tenim a Mallorca dels tradicionals «senyorets».
Aquí teniu una recepta que ha passat de generació a generació i ens han fet arribar.

Recepta de Senyorets

La mesura és 1 tassó petit de cafè.
1 d’oli
1 saïm
1 sucre
1 de suc de taronja
2 vermells d’ou
Farina normal la que necessiti la massa ha de quedar fluixeta.
Forn fluixet uns 15 minuts
Bon profit!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada