Món: Primer la gallina o l’ou?

És un tema que està resolt des de 1858, en que Darwin va publicar el llibre “El origen de las especies”. Malgrat a mi no m’ho explicassin mai de forma que ho entengués, compar aquest llibre amb el “Quijote” o la Bíblia, llibres que tothom coneix però que ben pocs han llegit.

Primer vull deixar constància d’una errada de cada dia més usual: les gallines no necessiten gall per fer ous, però sense gall els ous no son naixents.

És clar que primer va ser l’ou que la gallina. Un ou es un paquet d’informació, en aquest cas de dos pares al 50%. Al copiar-se la informació es poden produir errades, i com més vegades es copia, més errades.                                         

Com veim la pregallina te una informació,que anotam amb lletres sobre el dibuix.

Al passar a l’ou es produeix una errada:

Tan sols hi ha hagut un canvi d’orde en la informació, i el resultat es un animal semblant a la gallina amb la mateixa informació que duia l’ou

Aquesta es la base genètica de l’aparició de noves especies; així de senzill és el concepte però a la realitat és un poc mes complexe.

No sols faig referència a gallines i ous, s’aplica a tot ser viu, avui mateix vivim el Covid 19 i les seves variants (canvis en la informació al reproduir-se) que ja veurem on arriben: si es queden com a variants, si s’eliminen o si arriben a un nou tipus de virus.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada