La Banda de Música de Manacor celebrà dos concerts de sarsuela en versió instrumental

El dissabte dia 27 i el diumenge 28 de febrer, es van celebrar a l’Auditori de Manacor, els esperats concerts de sarsuela de la Banda de Música de Manacor,i a diferència d’altres anys que s’esgotaven les entrades, enguany el temor davant la Covid-19, va minvar l’assistència, però les dos-centes persones que assistiren a cada un dels concerts es feren sentir amb els seus aplaudiments per recompensar l’esforç de tots els músics i director.
Hem de recordar que aviat farà un any que va començar la pandèmia i les restriccions imposades han suposat un cop molt fort per les bandes i grups corals de Mallorca: la limitació en el nombre d’intèrprets tant al concert com als assajos o una distància entre músics de tres metres fa que en molts de casos s’hagi optat per aturar l’activitat esperant que la situació millori.
La Banda de Música de Manacor, però, ha seguit amb la seva activitat, adaptant-se a les mesures sanitàries. La millor prova d’aquesta feina feta són els dos concerts que va fer la banda a l’auditori. En aquesta ocasió s’ha escollit un repertori de sarsuela, gènere molt conegut i apreciat a Manacor. El plantejament inicial era fer el concert amb una soprano i un tenor especialitzats en el gènere, però les mesures sanitàries han fet inviable aquesta col·laboració. Per això, la Banda modificà el repertori oferint versions instrumentals on les veus van ser substituïdes per solistes de la banda.
El director, Eduardo Bernabéu, com ja és habitual, va fer una petita explicació de les obres, destacant la feina dels joves a la banda. Acabat els dos concerts demanàrem la seva opinió i ens va dir que havia estat un programa amb molta dificultat, i més, amb les mesures obligatoris de Sanitat. Va donar l’enhorabona a tots els músics per a la seva implicació, tant als assajos com als dos concerts, i és mostrà molt satisfet de la banda per tocar només amb un reforç. Fent un repàs a les obres ens va dir que, El Caserío (fantasía) és una obra amb molta dificultat, amb parts solistes, i va destacar el jove bombardí Guillem Riera, «amb un any a la banda gran i fent de solista, un 10»; La Leyenda del beso, una interpretació impecable per part de tots els components; La Marchena el preludi del acte 3, amb la que obriren el concert de Sarsuela instrumental, també va sortir molt bé; a l’opereta vienesa, la introducció amb orquestra la sol fer el concertino, a la banda la va fer la jove flautista Francesca, amb una afinació perfecte, la part del tenor solista en Mateu Riera amb el fliscorn amb un so molt especial , i la part de la soprano amb la flautista Antònia Bassa que va completar amb un excel·lent fraseig. Las Hijas de Zebedeo (carceleras), gran solo de soprano, interpretat molt elegantment pel trompeta solista de la banda Tomeu Bassa, amb un so brillant i al mateix temps molt expressiu. Per acabar el concert tocaren un popurri amb l’animada col·laboració del públic,que va recompensar l’esforç i el treball que duen a terme tots els components de la banda i director.
Per acabar els concerts, el director va lloar la feina dels joves, l’ajuda del veterans, i la feina de tots els músics, a més d’agrair les atencions del personal de l’auditori, així com l’ajuda de l’Ajuntament de Manacor. I com no, al públic assistent que va participar i animar als músics en tot moment amb les seves mamballetes.
El diumenge, el públic no va deixar d’aplaudir fins que la Banda va repetir una obra: “la viuda alegre” que va ser l’elegida pel director per acomiadar el concert.
Després d’aquests concerts la Banda començarà a preparar els concerts del mes de juny amb temes de musicals de Broadway. Esperem que per bé dels músics, aficionats, i de tots en general, la pandèmia i les restriccions sanitàries hagin desaparegut i puguem tornar a una situació de normalitat.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada